Droom Chantal en Juliëtte komt uit met debuutboek 'Race tegen de Vloek' | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Chantal de Boer (l) en Juliëtte Peeters met hun debuutroman 'Race tegen de Vloek'.
Chantal de Boer (l) en Juliëtte Peeters met hun debuutroman 'Race tegen de Vloek'. (Foto: Bastiaan Miché)

Droom Chantal en Juliëtte komt uit met debuutboek 'Race tegen de Vloek'

  Mensen

HUIZEN - Een droom kwam uit voor Chantal de Boer en Juliëtte Peeters, beiden 21 jaar, toen eind november hun eerste boek uitkwam: 'Race tegen de vloek'.

Chantal groeide op in Huizen en woont daar nog deels bij haar vader. Juliëtte woont in Eemnes. Ze kenden elkaar van de middelbare school, het Erfgooiers College, en die droom die daar ontstond is nu uitgekomen.

Tussenuren
"Het begon met schrijven in de tussenuren tijdens de eerste en tweede klas. We hadden veel verschillende ideeën en schreven verschillende verhalen. Soms hadden we wel 2 tot 3 uur vrij en schreven we op school en gooiden we alle ideeën bij elkaar", vertelt Chantal.

Juliëtte: "Die ideeën gingen we uitwerken, maar we begonnen er dan aan en dan bleef het liggen en deden we er niets meer mee. Tot we het een paar jaar geleden echt hebben opgepakt."

Schrijverspunt
Dat kwam door de aanmoedigende woorden om vooral te blijven schrijven van een jonge schrijfster die ze tijdens een Jongerenliteratuurfeest in Amsterdam ontmoetten. Het was de aftrap van de Jongeren Boekenweek en tijdens een workshop hadden ze haar een stuk laten lezen.

Juliëtte: "Ik ben op toen op zoek gegaan naar schrijfwedstrijden en kwam toen bij Schrijverspunt terecht. " Chantal: "Deze uitgever was net gestart met een nieuw project, waarbij ze twee mensen zochten die een boek wilden schrijven." Op de website stonden diverse schrijvers die een tweede schrijver zochten met een stukje tekst.

Dansen
Juliëtte: "Chantal had ons samen ingeschreven en ik had daarom een mailtje gestuurd of ik me dan ook nog in moest schrijven. Daarop kreeg ik het antwoord dat het niet nodig was en dat we waren uitgekozen." Chantal: "Ik stond te dansen bij de bushalte toen ik dat kreeg te horen."Juliëtte: "En ik op het perron."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>