Anna in gesprek met Pauline Rebel van Rebelsport. Haar zoon deed vorig jaar mee met een cursus ClubFit.
Anna in gesprek met Pauline Rebel van Rebelsport. Haar zoon deed vorig jaar mee met een cursus ClubFit. Foto: Carin van den Berg

Kinderen kunnen bij ClubFit kennis-maken met bewegen en gezond eten

Mensen

HUIZEN - Kinderen tussen de 4 en 14 jaar kunnen vanaf eind januari weer meedoen met een nieuwe cursus ClubFit. De cursus vindt dinsdagmiddag plaats en is bedoeld als kennismaking met bewegen en gezond eten.

De eigen bijdrage van ouders voor de hele cursus is 20 euro. Zij worden ook zelf bij de lessen betrokken en krijgen ook begeleiding. "Vooral dat laatste vond ik heel waardevol", zegt Anna. Haar zoon deed voor de zomer mee aan het programma.

Schoolarts
"Ik werd op het programma gewezen door de schoolarts", vertelt Anna. "Deze had ook een foldertje en het programma sprak me wel aan." Anna's zoon woog zo'n 5 kilo te zwaar en ze vond het geen probleem dat de arts haar op ClubFit wees.

"Ik houd van mijn zoon en het leek me het juiste om te doen. Het is een programma in een sportschool en met leeftijdsgenootjes. Daarnaast zijn er veel mensen bij betrokken, zoals de pedagoog die je helpt met advies. Het is altijd fijn om goed advies te krijgen."

Suiker
"Wat ik bijvoorbeeld niet wist is dat er zoveel suiker in de drankjes zat die ik mijn zoon geef. Ik drink zelf altijd veel water en probeer dat nu ook bij hem te stimuleren."

Het programma is een samenwerking van veel partijen, zoals de gemeente Huizen, Jongeren op Gezond Gewicht, Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek en Rebelsport aan de Kerkstraat, waar de lessen plaatsvinden. Naast een pedagoog is er een fysiotherapeut, sportleraar en buurtsportcoach bij betrokken.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant