Elodie Jansen en Emma Brugman zijn Kanjers van 2018.
Elodie Jansen en Emma Brugman zijn Kanjers van 2018.

De Kanjers van 2018

  Mensen

HUIZEN - De gemeente Huizen startte vorig jaar met 'De 17 van 2017'. Hierbij werden jongeren in de spotlight gezet omdat zij een bijzondere prestatie hadden verricht. Vrijwilligerscentrale Huizen heeft dit stokje overgenomen.

Dit jaar is het de bedoeling dat gedurende het hele jaar de Kanjers van 2018 in de schijnwerpers staan. Onder andere in deze krant.

Jongeren
Kanjers zijn jongeren uit Huizen die een bijzonder of uniek verhaal hebben. Bijvoorbeeld jongeren die zich belangeloos inzetten voor een ander, een medaille hebben gewonnen in de sport, een eigen bedrijf zijn begonnen, een belangrijke (school)prestatie hebben geleverd terwijl het thuis niet goed gaat, problemen hebben overwonnen of vrijwilligerswerk doen om anderen te helpen.

Vrijwilligerscentrale Huizen geeft deze jongeren graag een podium met 'De Kanjers van Huizen'. Iedereen kon jongeren aandragen als kanjer. De samenwerking werd gezocht met Jongerencentrum Connect, die filmopnames heeft gemaakt.

Premièrefilm
De premièrefilm met opnames van negen jongeren heeft plaatsgevonden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Huizen. Zij vertellen in het kort wie ze zijn en waarom zij een kanjer zijn.

Lees verder in de digitale editie

De premièrefilm die tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente werd getoond:

Meer berichten