Erna Slokker krijgt plastiek voor 55-jarige lidmaatschap Pro Musica | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Erna Slokker is het stralende middelpunt als een van de jubilarissen bij Pro Musica.
Erna Slokker is het stralende middelpunt als een van de jubilarissen bij Pro Musica. (Foto: Edgar Broekman)

Erna Slokker krijgt plastiek voor 55-jarige lidmaatschap Pro Musica

  Mensen

HUIZEN - Erna Slokker-Dekker (74) kreeg onlangs uit handen van wethouder van Cultuur in Gooise Meren, Alexander Luijten, een plastiek in de vorm van een muzieksleutel.

Dit omdat zij al 55 zingt bij het Bussumse koor Pro Musica. Het bezoek was onaangekondigd, dus een complete verrassing voor de jubilaris. Naast haar werd Rob den Daas uit Hilversum in het zonnetje gezet. Hij zet zich al 40 jaar in voor de vereniging.

Sweet Sixteen
"Ik zing eigenlijk al 60 jaar", vertelt Erna trots. "Het is allemaal begonnen toen bij een vriendinnetje een kaartje uit haar zak viel. Daarop stond Sweet Sixteen. Dat was een bekend meisjeskoor in Bussum."

"Ik was helemaal opgetogen en vroeg of zij bij het koor zong en ben een keertje meegegaan om voor te zingen. Ik mocht meteen blijven van de toenmalige dirigent Lex Karsemeijer. Ik was toen 14 jaar."

Engeland
Ze herinnert zich die tijd nog goed. Af en toe maakten ze met het meisjeskoor mooie reizen om concerten te geven. "Als het ver weg was, dan bleven we soms bij mensen thuis slapen. In de jaren 60 zijn we zelfs naar Engeland geweest op uitnodiging van het Wimbledon Girls Choir."

Op 19-jarige leeftijd stapte ze over naar Pro Musica in Bussum, een gemengd koor dat ook geleid werd door Lex Karsemeijer. "Ik weet niet meer of ik door hem gevraagd ben of dat het gewoon zo gegaan is." Daar zingt ze nu dus inmiddels 55 jaar.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>