Reinier Castelein spreekt tijdens het Maatschappelijk Diner in De Krachtcentrale.
Reinier Castelein spreekt tijdens het Maatschappelijk Diner in De Krachtcentrale. (Foto: Bob Awick)

118 matches tiende Maatschappelijk Diner

  Mensen

HUIZEN - Het tiende Maatschappelijk Diner van Betrokken Ondernemen van de Vrijwilligerscentrale Huizen heeft gisterenavond 87 matches opgeleverd en inmiddels is dat opgelopen tot 118.

De jubileumeditie vond plaats in De Krachtcentrale en was anders van opzet dan voorgaande jaren. Zo werd alleen tijdens het hoofdgerecht aan tafels gezeten.

Sprekers
Ook waren er sprekers. Reinier Castelein, voorzitter van vakbond De Unie, vertelde over hoe werk tegenwoordig de waarde van mensen bepaald en dat het ook anders kan.

Daarnaast gaf Wilco Dekker uit Naarden inzicht in zijn missie om over twee maanden de Mount Everest te beklimmen voor Artsen Zonder Grenzen.

Daarvoor waren er al diverse muzikale intermezzo's geweest van Staccato en Ernst van der Sloot, die een aantal nummers zong over Huizen.

Boek
Tussendoor werd druk gematcht door de aanwezige bedrijven, organisaties en verenigingen. Een van de matches betrof een boek dat de Vrijwilligerscentrale Huizen uit wil geven voor het 35 jarig bestaan dit jaar.

Na afloop liet directeur Jolanda Westrum weten dat de avond boven verwachting was geweest, dankzij de inzet van de denktank en heel veel enthousiaste vrijwilligers en aanwezigen.

Tekenaar Andy Lo Tan Loi met directeur Jolanda Westrum bij de tekening die het diner in een beeld vangt. (foto: Gert-Jan van Dommelen)

Meer berichten