Bijtje Schaap en Harry Gielen 65 jaar getrouwd | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Burgemeester Sicko Heldoorn kwam vandaag op bezoek bij Harry en Bijtje Gielen.
Burgemeester Sicko Heldoorn kwam vandaag op bezoek bij Harry en Bijtje Gielen. (Foto: Bob Awick)

Bijtje Schaap en Harry Gielen 65 jaar getrouwd

  Mensen

HUIZEN - Bijtje Schaap van Bertus Fret (87) en Harry Gielen (86) zijn zondag 3 februari 65 jaar getrouwd. Vandaag kwam burgemeester Sicko Heldoorn ze alvast namens de gemeente feliciteren.

Bijtje ontmoette Harry toen hij in Crailo gelegerd was. Hij woonde in Rotterdam en was katholiek, terwijl Bijtje als echte Huizerse protestants was.

Tekenen
Dat was indertijd wel lastig en haar vader, die van haar moeder gescheiden leefde, wilde in eerste instantie niet tekenen. Een dag later mocht ze terugkomen en zette hij wel zijn handtekening.

"We trouwden in Rotterdam, omdat mijn moeder ziek was, kon ze er niet bij zijn. We hebben drie maanden in Rotterdam gewoond, maar ik miste Huizen zo dat ik er niet van kon slapen.

Twee kapiteins
Haar moeder bood uitkomst en bood het jonge paar aan om bij haar in te komen wonen. "Dat ging natuurlijk ook niet, want dan heb je twee kapiteins op een schip."

Na de oorlog was er echter geen huis te krijgen, maar een vriendin van haar moeder bood uitkomst. Zij wist nog wel een oud huisje in slechte staat. "Dat hebben we onbewoonbaar laten verklaren en toen moesten ze ons wel een woning aanbieden."

Woning
Het paar kreeg toen de woning aan de Trompstraat aangeboden, waar het nu nog woont. Ze hadden inmiddels al een zoon en er werden er nog twee geboren.

"Toen ben ik er mee gestopt, ook al wilde ik graag nog een meisje. We hebben inmiddels twee kleinzoons en twee kleindochters en ook nog eens 2 achterkleinkinderen. Beide meisjes."

Eigen mening
Het huwelijk was niet altijd pais en vree, legt Bijtje uit. "Dat moet ook niet. Je hebt allebei je eigen mening en hoeft niet overal ja en amen op te zeggen."

"En we zijn allebei tweeling van sterrenbeeld, dus willen allebei gelijk hebben." Door altijd met elkaar te blijven praten en een oplossing te zoeken, hebben ze het die 65 jaar uitgehouden.

Diner
Dat feest gaan ze zaterdag ook nog samen met de familie en beste vrienden vieren met een diner in De Krachtcentrale. "Als het weer het tenminste geen roet in het eten gooit. We wachten het maar af."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>