Honderden basisschoolleerlingen gaan 20 maart weer 'Wandelen voor Water' | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Evelien (l) en Marjolein van Rotary Huizen Gooimeer geven les op De Gouden Kraal.
Evelien (l) en Marjolein van Rotary Huizen Gooimeer geven les op De Gouden Kraal. (Foto: Bob Awick)

Honderden basisschoolleerlingen gaan 20 maart weer 'Wandelen voor Water'

  Mensen

HUIZEN Honderden basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 van De Ark, De Gouden Kraal, Rehoboth en de Pionier uit Blaricum gaan 20 maart in Huizen en Blaricum weer 'Wandelen voor Water'.

Deze actie van de Rotary Clubs in Huizen wordt al een aantal jaren gehouden. Deze keer voor het eerst voor water in Malawi. Vooraf krijgen de leerlingen een speciale les waarin zij meer over de achtergrond van de actie leren.

Les
Voor die les zijn onder anderen Marjolein Ronday en Evelien Schipper van Rotary Huizen Gooimeer beschikbaar. Zij gaven onlangs les op De Gouden Kraal. Marjolein nam groep 7 onder haar hoede en Evelien groep 8.

Actiecoördinator Gertjan Eekel nam achter in de klas een kijkje. Voor de lessen is een speciale presentatie samengesteld die op het digitale schoolbord wordt geprojecteerd.

Filmpje
Evelien start met een kort filmpje over de actie. Ze vaagt daarna of de leerlingen weten wat 'Wandelen voor Water' voor een actie is. De meeste leerlingen weten dat nog wel, want vorig jaar hebben zij ook meegelopen.

Zij gaan ongeveer 6 kilometer lopen met een rugzak met flessen met in totaal 6 liter water. Die 6 kilometer is de afstand die kinderen in Afrika gemiddeld dagelijks af moeten leggen als zij drinkwater gaan halen. Het komt er niet zomaar uit de kraan.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>