Burgemeester vertelt over zijn werk bij De Marke - De Meenthoek | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Burgemeester Sicko Heldoorn vertelt over zijn vak.
Burgemeester Sicko Heldoorn vertelt over zijn vak. (Foto: De Marke - De Meenthoek)

Burgemeester vertelt over zijn werk bij De Marke - De Meenthoek

  Mensen

HUIZEN - Burgemeester Sicko Heldoorn heeft vandaag een bezoek gebracht aan woon-zorgcomplex De Marke - De Meenthoek. Daar vertelde hij over zijn vak.

"De burgemeester heeft verteld wat zijn taken als burgemeester zijn. Hij heeft verteld over de twee kanten die de ambtsketting heeft en dat beide kanten bij verschillende gelegenheden wordt gedragen", laten de activiteitenbegeleidsters weten. "Ook over de herkomst van de ketting uit de 16e eeuw."

Leiding geven
Het leiding geven aan de brandweer van vroeger en dat de burgemeester geen politieke portefeuilles heeft, kwam aan bod.

"Hij is niet meer zo de baas, maar wel het gezicht van de gemeente en heeft de grote verantwoording om leiding te geven in het nemen van bestuurlijke beslissingen."

Lief en leed
"Ook wordt hij wordt ingezet bij lief en leed, trouwerijen of mensen die getroffen zijn door een ongeluk." De burgemeester heeft ook nog uitleg gegeven over veel meer dingen, zoals de procedure tot het benoemen van een nieuwe burgemeester.

"Het was een interessante middag en de bewoners zaten vol vragen, die burgemeester zoveel als mogelijk heeft beantwoord. Al met al een leerzame bijeenkomst."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>