[foto's]Prinses Beatrix in Huizen voor NLdoet | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Prinses Beatrix met voorzitter Marco de Souza van de Stichting Instrumentendepot Leerorkest.
Prinses Beatrix met voorzitter Marco de Souza van de Stichting Instrumentendepot Leerorkest. (Foto: Ronald Knapp)
foto's

Prinses Beatrix in Huizen voor NLdoet

  Mensen

HUIZEN - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix en Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn hebben samen met Hunne Hoogheden Prins Bernhard en Prinses Annette op vrijdag 15 maart deelgenomen aan NLdoet, dat staat te lezen op de website van het Koninklijk Huis.

Ze waren op bezoek bij de Stichting Instrumentendepot Leerorkest, dat gevestigd is in het Mini Opslag Huys aan de Eemlandweg. Het was een een mooie dag, volgens Alice Ferguson, woordvoerder van de stichting.

Zelf uitgezocht
"Prinses Beatrix heeft zelf uitgezocht wat zij wilde gaan doen. Wij hadden ons aangemeld bij NLdoet, omdat wij mensen zochten die bij ons muziekinstrumenten wilden komen sorteren en poetsen."

Ze vertelt dat Prinses Beatrix om 10.00 uur vanmorgen aan is gekomen en dat zij om 14.00 uur pas weer weg is gegaan. "Ze heeft geholpen om muziekinstrumenten schoon te maken en te poetsen."

Instrumentendepot
De Stichting Instrumentendepot Leerorkest ontvangt het jaar door donaties van muziekinstrumenten. "Een groot deel ervan kunnen wij weer opknappen en uitlenen, zodat kinderen erop kunnen leren spelen. Het aanschaffen van zo'n instrument is namelijk vaak erg duur."

"Van sommige instrumenten kunnen we onderdelen hergebruiken om andere mee te repareren. We hebben vandaag onder meer slagwerk gepoetst, onbruikbare koperinstrumenten gedemonteerd en klarinetten onder handen genomen."

Prins Constantijn zorgvuldig aan het werk. Foto: Ronald Knapp

Prins Bernhard krijgt uitleg. Foto: Ronald Knapp

Prinses Beatrix maakt aandachtig schoon. Foto: Ronald Knapp

Tijdens het vrijwilligerswerk werd er ook gelachen! Foto: Oranje Fonds - Jeanette Schols

Een trommel schoonmaken. Foto: Ronald Knapp

Prinses Annette wordt meer verteld over een dwarsfluit. Foto: Ronald Knapp


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>