Wendy Mijnheer signeerde haar eerste boek bij Bruna Huizen.
Wendy Mijnheer signeerde haar eerste boek bij Bruna Huizen. Foto: Bob Awick

Larense signeert eerste boek 'De Ontbijtmythe' in Huizen

Mensen

HUIZEN - Is je ontbijt overslaan nu wel of niet gezond? Wat kun je het beste eten als ontbijt? Op die vragen geeft het boek van Wendy Mijnheer antwoord. De 36-jarige Larense signeerde haar boek 'De Ontbijtmythe' zaterdag bij de Bruna als start van de Boekenweek.

De Larense signeerde niet alleen, maar bracht ook hapjes mee. Geheel in de lijn van de Paleo-lifestyle die zij volgt. "Nee, ik kampte helemaal niet met overgewicht, maar had minstens tweemaal per jaar een fikse keelontsteking, was verslaafd aan koolhydraten en at 'gewoon' volgens de Schijf van Vijf", zegt Mijnheer, orthomoleculair therapeut.

Ze veranderde haar eetgewoonten toen artsen in 2012 op het punt stonden haar amandelen te knippen om de keelontstekingsklachten de nek om te draaien. Zover is het niet gekomen, want ze stapte over op eten volgens Paleo. "En vrijwel direct verdwenen mijn keelklachten, kreeg ik meer energie, was de middagdip verleden tijd en was ook het opgeblazen gevoel weg. Heerlijk!"

Ze wilde het een maand proberen, maar is ondertussen al jaren 'verslaafd' aan haar nieuwe leefstijl, waarbij ze granen, zuivel en suiker laat staan en ook peulvruchten probeert te vermijden.

Ontbijtmythe
In haar boek 'De Ontbijtmythe' ("Hopelijk de eerste in een serie") vertelt ze dat ze haar ontbijt liever uitstelt. Haar ideale start van de dag is op de fiets naar haar werk in Bussum. "Dan heb ik - net als de oermens - mijn beweging al gehad. Daarmee heb ik een energietekort gecreëerd. Het liefst eet ik dan een banaan, soms met een handje nootjes en een ei, of iets uit mijn eigen boek. Ik probeer altijd eiwitten en vetten binnen te krijgen; dat vult goed en het is beter om vetten als brandstof te gebruiken dan koolhydraten. Ook wordt op deze manier de bloedsuikerspiegel stabiel gehouden en dat geeft zo'n rust." '

De Ontbijtmythe' staat vol met recepten, zoals smoothies, recepten met ei en baksels. De volgende signeersessie bij Bruna aan de Kerkstraat is 20 april. Dan komt Miranda van der Steen van 14.00 tot 16.00 uur vertellen over haar boek 'Broer'.

Uit de krant