'Beste vrijwilliger Huizen' als jarenlang het gezicht bij AH'78 | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Feije van der Meulen (midden) met naast hem Jelmer Rebel (rechts) en Richard van den Brakel.
Feije van der Meulen (midden) met naast hem Jelmer Rebel (rechts) en Richard van den Brakel. (Foto: Bob Awick)

'Beste vrijwilliger Huizen' als jarenlang het gezicht bij AH'78

  Mensen

HUIZEN - Hij droeg de prijs op aan de vorig jaar overleden Bart Pieplenbosch. Dat was ook zo'n topper en tevens onmisbare kracht binnen AH'78. Maar afgelopen stond Feije van der Meulen in de schijnwerpers. Hij werd door Sport Platform Huizen verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar in Huizen. "Ik doe het al heel lang. Het is een beetje mijn tweede huwelijk."

Feije van der Meulen is van de 40 jaar dat AH'78 bestaat al 36 jaar nauw betrokken. Hij kwam als 21-jarige voetballer van Huizen over naar de kleinste voetbalvereniging van Huizen en langzaamaan nam hij steeds meer taken op zich. "Met zijn energie en hands-onmentaliteit is hij door de jaren heen bij nagenoeg alle activiteiten betrokken (geweest)", meldt het bestuur. "Van veldonderhoud, kledingvoorziening en inkoop/beheer van de voorraad tot aan de organisatie van grootschalige veteranentoernooien."

Eigenlijk heeft Van der Meulen alles binnen de vereniging gedaan, behalve vergaderen. Hij heeft dus nooit in het bestuur gezeten. Overigens is zijn broer John wedstrijdsecretaris bij de club.
Maar als jonge speler ontdekte hij al gauw dat binnen de kleine vereniging extra handjes nodig waren. "En ik begin altijd vroeg met mijn werk (als chauffeur, red.) en had zodoende daarna tijd voor de club. Al ben ik er ook wel een aantal vrije dagen aan kwijtgeraakt."

Maar Van der Meulen werd pas echt hét gezicht van de vereniging - al benadrukt hij dat er binnen AH'78 meer fantastische vrijwilligers zijn - toen hij pakweg zestien jaar terug het kantinebeheer op zich nam. "Het is een warm nest daar, één grote familie. Het is van oorsprong een Molukse vereniging, nu loopt er van alles en nog wat rond, maar de Molukse cultuur is er nog steeds. Bijvoorbeeld met het Indische eten. Het is ook echt een vriendenclub."

Voor de uitreiking wist de 57-jarige Van der Meulen uiteraard wel dat hij was genomineerd - het bestuur moest hem immers mee zien te krijgen - maar hij wist niet dat hij tot winnaar zou worden uitgeroepen. Wel wist hij dat bij winst de prijs zou worden opgedragen aan Pieplenbosch. "Bart was al voor mij vrijwilliger. Hij was ook een heel goede voetballer. Vanwege zijn gezondheid is hij gestopt en vorig jaar overleed hij. Dat is hard aangekomen binnen de club."

De mooie woorden tekenen de betrokkenheid binnen de club, waarbij de winst van Van der Meulen uiteraard werd gevierd. Een foto die bij de uitreiking werd gemaakt, hing zaterdag groot in de kantine van de vereniging en leden konden daarop met stift Van der Meulen feliciteren. Daar zat geen flauwe voetbalhumor tussen, zegt de 'beste' vrijwilliger. "Nee, de opmerkingen waren hartverwarmend. Ik kreeg er een traantje van in mijn ogen."

De twee andere kanshebbers voor de prijs waren Jelmer Rebel (24) van Korfbalvereniging Huizen en van Atletiekvereniging AV Zuidwal Richard van den Brakel. Zij grepen weliswaar naast de prijs, maar zijn voor hun vereniging zeker niet minder belangrijk. Rebel is al jarenlang lid van KVH en speelt alweer enkele jaren in het hoogste seniorenteam. Verder is hij al langer actief als jeugdtrainer en -coach, treedt op als scheidsrechter en coördineert de redactie van het KVH Magazine, een glossy fullcolorclubblad met achtergrondverhalen die de KVH betreffen.

Van den Brakel is bij Zuidwal al jaren actief betrokken, de laatste jaren als bestuurslid met de portefeuille facilitair. In 2018 is dit een hele zware portefeuille gebleken. Niet alleen is de beslissing genomen om een nieuwe sportzaal te bouwen, ook is er in overleg met de gemeente besloten om de atletiekbaan te renoveren. Beide grote projecten, die in 2019 bijna gelijktijdig uitgevoerd worden en waar Van den Brakel zeer nauw bij betrokken is. "De passie die Richard heeft in het onderhouden van de contacten met gemeente en de aannemers is aanstekelijk", aldus het bestuur.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>