Drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Bert Hansman, Gerard van Gelswijck en Magda Griffioen kregen een koninklijke onderscheiding.
Bert Hansman, Gerard van Gelswijck en Magda Griffioen kregen een koninklijke onderscheiding. (Foto: Bob Awick)

Drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt

  Mensen

HUIZEN - Burgemeester Sicko Heldoorn heeft vanmorgen drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Zij gingen naar Magda Griffioen-De Haan, Bert Hansman en Gerard van Gelswijck.

De drie inwoners van Huizen werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor hun inzet voor de maatschappij en waren met diverse smoezen naar het gemeentehuis gelokt.

Magda Griffioen
Magda Griffioen kreeg de onderscheiding omdat zij  van 1988 tot heden hulpkoster van de wijkgemeente Goede Herderkerk is. Daarnaast is zij van 1995 tot heden hoofdleidster van onder andere de telefooncirkel regio Gooi en Vechtstreek van het Rode Kruis.

Ze was beduusd en van slag, maar wel blij met de onderscheiding: "Vooral dat er zoveel mensen voor mij naar het gemeentehuis zijn gekomen."

Bert Hansman
Bert Hansman kreeg de versierselen opgespeld, omdat hij van 1999 tot heden coördinator van het vrijwilligerswerk in Pastoraal Diaconaal Centrum De Herberg in Oosterbeek is. De Herberg biedt een tijdelijk huis en geestelijke begeleiding aan mensen die tijdelijk afstand willen nemen van hun woon/werksituatie.

De oud-directeur van de Beatrixschool moest nog van de schrik bekomen dat hij ook een lintje kreeg, maar was er wel blij mee en doet tegenwoordig een middag vrijwilligerswerk bij het Papageno Huis in Laren. "Ik wilde gewoon iets blijven doen."

Gerard van Gelswijck
Gerard van Gelswijck kreeg de onderscheiding omdat hij van 1994 tot heden in diverse functies betrokken is bij de vereniging museum 't Kromhout. Hij heeft mede het museum vorm gegeven als centrum van onderzoek en educatie en heeft bijgedragen aan een verzameling van een collectie die als cultureel erfgoed uniek is in zijn soort.

Het museum is een scheepsmotorenmuseum in Amsterdam waar mensen de motoren in bedrijf kunnen zien. "Ik ben van jongs af aan gefascineerd geweest door calorische en energetische overbrenging in motoren. Die van de langzame dieselmotoren van schepen is het efficiëntst", verklaart hij zijn passie voor de motoren.

Getoost
Na de uitreiking werd er traditioneel getoost op Koning Willem Alexander en het volkslied gezonden. Daarna konden de aanwezigen in de raadzaal de onderscheiden personen de hand schudden en feliciteren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>