Dodenherdenking start dit jaar ook weer bij het monument in het Stadspark.
Dodenherdenking start dit jaar ook weer bij het monument in het Stadspark. (Foto: Archieffoto: Bob Awick)

Thema dodenherdenking 'In vrijheid kiezen'

  Mensen

HUIZEN - Ook Huizen herdenkt op 4 mei de doden die tijdens de Tweede Wereldoorlog vielen en nadien in oorlogsituaties of vredesmissies. Er is een uitgebreid programma. Roxanne van Iperen hoofdgast bij herdenkingsdienst

Het thema dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei dit jaar heeft gekozen, is 'In vrijheid kiezen'. Rondom dit thema heeft het 4 mei Comité in Huizen de dodenherdenking van dit jaar in Huizen georganiseerd.

Stadspark
Dodenherdenking in Huizen begint om 17.00 uur bij het verzetsmonument in het Stadspark, waar bloemen worden gelegd. In de Kruiskerk wordt om 19.00 uur een herdenkingsdienst gehouden.

Na afloop van die dienst vindt een stille tocht plaats naar de ceremonie bij het herdenkingsmonument op het Prins Bernhardplein, waar om 20.00 uur 2 minuten stilte wordt gehouden.

Gezicht
Met foto's of film, met dagboek- en geluidsfragmenten, met passages uit brieven en met persoonlijke herinneringen krijgen de namen op het herdenkingsmonument in Huizen één voor één een gezicht tijdens de jaarlijkse herdenking

 Deze bijzondere aanpak heeft ertoe geleid dat de 4 meiherdenking in Huizen ieder jaar meer belangstellenden trekt. Daarom staan ook dit jaar weer de levensverhalen van twee Huizer slachtoffers centraal. Bijzondere geschiedenissen zijn het.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten