Leo en Job gaan tijdens een training ook vaak de Eemnesser polder in.
Leo en Job gaan tijdens een training ook vaak de Eemnesser polder in. (Foto: Bob Awick)

Bloemenman Leo fietst met zoon Job voor KWF

  Mensen

HUIZEN - Vader Leo en zoon Job Verhoef rijden begin juni de Alpe d'HuZes voor een wereld waar je niet meer doodgaat aan kanker. Hieraan is als goede doel het KWF verbonden.

Doel van dit sportieve evenement - dit jaar alweer voor de veertiende keer - is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Startgeld
De deelnemers hebben 2.500 euro aan startgeld nodig. Vader en zoon Verhoef hebben echter al 8.000 euro op hun teller staan!

De 58-jarige Verhoef, medewerker van een bloemenwinkel in de Oostermeent in Huizen, en zijn zoon Job (18) - mbo-student Sport en Bewegen in Amersfoort - hebben sinds augustus vorig jaar talloze acties op touw gezet om geld in te zamelen.

Statiegeld
In hun sportschool Family Fitness in Laren organiseerden ze een spinningevent. Ook deden ze mee aan de statiegeldbonnenactie bij de Boni in Eemnes en de Albert Heijn in Winkelcentrum Oostermeent.

Recent wisten ze 2.500 euro op te halen met paasworkshops die bloemenman Verhoef sr. bij de familie Hoofd aan de Wakkerendijk in Eemnes hield. Ruim honderd mensen deden hieraan mee.

Sponsoring
"Door de kosten te drukken, bleef er - ook dankzij sponsoring - een gigantisch bedrag over. We hebben 2.500 euro opgehaald. Jan Stalenhoef zorgde voor de hapjes, AH Huizen voor de koffie en sapjes en Sonia Bloemen doneerde ook vet."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten