Foto: Aram Goudsmit

Voedselbank ook voor ZZP-ers en MKB-ers

  Mensen

HUIZEN - ZZP-ers en MKB-ers die te maken hebben met armoede kunnen ook aanspraak maken op hulp van de voedselbank.

Zij kunnen hiervoor naar het inloopspreekuur elke maandagochtend van 10.00 tot12.00 uur in het buurthuis aan de Draaikom 2 of via de website van de voedselbank.

Checken
In het spreekuur wordt aan de hand van financiële cijfers gecheckt of de aanvragers in aanmerking komen. Via de website kunnen mensen dat zelf al checken.

In ieder geval wordt er directe hulp gegeven als iemand bij de voedselbank aanklopt, hetzij met een eenmalig pakket, hetzij met een 'noodpakket' voor de periode van 4 weken.

Stijging
Ondanks de verbeterende economie hebben nog veel huishoudens het moeilijk. De voedselbank zag het afgelopen jaar een stijging van het totaal uitgegeven voedselpakketten met 14%. Ook voor dit jaar wordt een verdere stijging verwacht.

Het is niet duidelijk of de stijging veroorzaakt wordt doordat meer mensen uit de doelgroep de voedselbank weten te vinden of door een toename van de armoede.

Onwetendheid
Op dit moment vindt een onderzoek plaats waarom een groot deel van de mensen in armoede niet aanklopt voor hulp bij de voedselbank. Dat kan komen door schaamte of onwetendheid over wanneer men in aanmerking komt voor een voedselpakket.

Meer berichten