COV Excelsior viert 100-jarig bestaan | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het Requiem van Mozart tijdens dodenherdenking was een cadeau van COV Excelsior aan de Huizer bevolking.
Het Requiem van Mozart tijdens dodenherdenking was een cadeau van COV Excelsior aan de Huizer bevolking. (Foto: Bob Awick)

COV Excelsior viert 100-jarig bestaan

  Mensen

HUIZEN - Christelijke Oratorium Vereniging (COV) Excelsior bestaat 100 jaar. De exacte datum van het jubileum dit jaar is 4 juni, maar het hele jaar door wordt er feest gevierd.

Gestart werd tijdens de nieuwjaarsreceptie en daarna volgde een uitvoering van het Requiem van Mozart tijdens dodenherdenking.

Cadeau
Dat concert was een cadeau aan de Huizer inwoners ter gelegenheid van het jubileum. "We hebben daar zulke goede reacties op gehad. Het was gratis, zodat iedereen kennis kon maken met wat wij doen. Na afloop is er echt heel veel gedoneerd. Om stil van te worden", zegt voorzitter Eduard Rebel.

"Ik denk dat we het oudste koor van Huizen zijn", zegt hij. Excelsior zingt zogeheten oratoria, grote werken met een orkest en solisten en met een verhaal. De solisten en het orkest worden daarvoor ingehuurd en vaak gaat het om Bijbelse verhalen.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>