Aantal burenverbinders neemt gestaag toe | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Potentiële burenverbinders op de inspiratieavond van 'Buurten met Buren'.
Potentiële burenverbinders op de inspiratieavond van 'Buurten met Buren'. (Foto: M.Otto )

Aantal burenverbinders neemt gestaag toe

  Mensen

HUIZEN - Het aantal Burenverbinders van het project 'Buurten met Buren' neemt gestaag toe. Een kleine dertig potentiële burenverbinders waren bij de tweede inspiratieavond van het project.

Zij lieten zich in wijkcentrum Holleblok informeren hoe zij saamhorigheid in hun eigen buurt kunnen vergroten. Doel is om eenzaamheid te verminderen en voorkomen.

Hechte gemeenschap
Volgens initiatiefneemster Lisette Otto helpen de burenverbinders een hechte gemeenschap in de straat opbouwen, waarbij passies en talenten van buren worden benut.

Ze wil het project 'Buurten met Buren' zo vanuit haar eigen straat uitbreiden naar meerdere straten in Huizen en is pas tevreden als alle inwoners van Huizen in buurten wonen waarin buren naar elkaar omzien.

Samenwerking
Vanuit het project Buurten met Buren is samenwerking gezocht met andere initiatieven die saamhorigheid in Huizen vergroten. Tijdens de inspiratieavond werden hiervan voorbeelden gegeven.

Makelaar Mark Teeuwissen vertelde hoe bepalend sociale samenhang in de buurt is voor woongeluk en Marian van den Berge schenkt met een groep vrijwilligers sinds september 2018 iedere zondagmiddag koffie in voor bewoners van de Marke de Meenthoek.

Sylvia en Silvia organiseren op 10 november het eerste Woonkamerfestival in Huizen. Mensen kunnen hun woonkamer openstellen voor een uitvoering en artiesten kunnen zich aanmelden om een optreden te verzorgen.

Burenverbinder
"Een burenverbinder is iemand die de buurt goed kent en die positieve energie in de buurt verspreidt", vertelt Lisette. Zij ondersteunt de Burenverbinders onder meer met praktische ideeën.

Mensen die belangstelling hebben om in hun eigen buurt  Burenverbinder te worden of meer informatie over het project Buurten met Buren zoeken kunnen een mail sturen naar Huizen@buurtenmetburen.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>