Het Huizer Vis Festijn van Rotary Huizen is uitgegroeid tot een goedlopend evenement om geld in te zamelen voor goede doelen.
Het Huizer Vis Festijn van Rotary Huizen is uitgegroeid tot een goedlopend evenement om geld in te zamelen voor goede doelen. (Foto: Archieffoto: Bob Awick)

Eerste lustrum Huizer Vis Festijn

  Mensen

HUIZEN - Het Huizer Vis Festijn van Rotary Club Huizen wordt vrijdag 21 juni voor de vijfde keer gehouden.

Het festijn is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een goedlopend evenement om geld in te zamelen voor goede doelen. Dit jaar wordt geld gegeven aan de Stichting Huizer Botters, KinderBeestFeest en Voedselbank Gooi & Omstreken.

Goede doelen
"De goede doelen kiezen we al ruim een jaar van tevoren", vertelt Marjolein Schuyt, voorzitter van de organiserende Commissie Community Services van Rotary Club Huizen.

"Leden kunnen de goede doelen aandragen. Wij maken dan een selectie en uiteindelijk kiezen de leden welke goede doelen het geld krijgen." Omdat het Huizer Vis Festijn plaatsvindt bij de Stichting Huizer Botters is deze stichting altijd een van de goede doelen. "We hebben elkaar nodig."

Vrijwilligers
Daarnaast werd dit jaar ook gekozen voor de Stichting KinderBeestFeest, die jaarlijks 1.250 chronisch zieke of gehandicapte kinderen met hun thuiswonende gezinsleden een magische dag bezorgen in Artis. Heel veel vrijwilligers maken dit mogelijk en dit jaar bestaat de stichting 20 jaar.

Ook de Voedselbank Gooi & Omstreken mag rekenen op een bijdrage. De hoofdvestiging zit aan de Energieweg 33-39 in Huizen en is inmiddels een van de grootste van Nederland. Vanuit deze vestiging worden elke week de uitgiftepunten in Gooi, Eemland en Vechtstreek bevoorraad.

Opbrengst
Vorig jaar werd er 30.000 euro opgehaald met het evenement en Rotary Club Huizen hoopt dit jaar ook weer op zo'n geweldige opbrengst.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten