Henny Vos (midden) draagt het stokje over aan Let de Groot (l) en Linda Kooij (r).
Henny Vos (midden) draagt het stokje over aan Let de Groot (l) en Linda Kooij (r). (Foto: Bob Awick)

Henny Vos neemt afscheid als sportleidster

  Mensen

HUIZEN - Henny Vos (74) heeft vorige week donderdag na 48,5 jaar actief geweest te zijn als sportleidster haar stokje overgedragen aan Linda Kooij en Let de Groot.

Deze beide dames nemen haar laatste twee groepen Hart in Beweging over. "Ik stop wel als sportleidster, maar blijf nog actief hoor", legt ze later aan haar keukentafel uit. "Ik word beweegmakelaar", glundert ze.

Gymjuf
"Na de mulo ben ik gaan werken in de boekhandel van mijn ouders", legt Henny uit. Toen de gymjuf van haar oudste zoon Cees stopte, werd ze gevraagd om het over te nemen.

"Ik had bij Turnlust wel een assistentendiploma gehaald, maar ik dacht dat ik het niet zou kunnen. Omdat er anders een probleem zou ontstaan, heb ik het wel gedaan. Ik bleek het wel te kunnen en zelfs heel leuk te vinden", gaat ze verder.

Volwassenen
Ze besloot een opleiding te volgen en werd verenigingsleider gymnastiek. "Ik wilde het complete diploma halen, dat bestond uit lesgeven aan jonge kinderen, pubers en volwassenen. Ik riep wel meteen: volwassenen ga ik nooit lesgeven", zegt ze lachend, want het pakte uiteindelijk heel anders uit.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten