De bekendmaking van het bedrag dat opgehaald werd.
De bekendmaking van het bedrag dat opgehaald werd. (Foto: De Tweemaster)

De Tweemaster haalt 6.413,38 euro op voor TButterfly

  Mensen

HUIZEN - Leerlingen van basisschool De Tweemaster hebben met diverse acties 6.413,38 euro opgehaald voor de Stichting TButterfy.

Deze stichting is opgericht door Michael Kulkens, de vader van Tommy-Boy die overleed bij een aanrijding op de Franse Kampweg in Bussum.

Aangereden
Zijn stichting noemde hij TButterfly, vernoemd naar de initialen van de naam van zijn zoon Tommy-Boy en 'Butterfly' van het nummer van DJ Tiësto dat Tommy-Boy luisterde op het moment dat hij werd aangereden.

Michael zet zich dagelijks in, mede door middel van voorlichtingen te geven op basisscholen waaronder De Tweemaster en het voortgezet onderwijs, om kinderen en volwassenen alert te maken op het gevaar van het gebruik van een smartphone in het verkeer.

Dit heeft zelfs geresulteerd in de nieuwe wetswijziging die per 1 juli van kracht is, die gebruik van een telefoon tijdens het fietsen verboden is.

Voorlichting
De kinderen van de Tweemaster Holleblok en Koers waren zeer onder de indruk na de voorlichting. Er ontstond meer bewustwording en ouders werden door hun kinderen ook aangesproken wanneer die hun mobiel in het verkeer gebruikten.

Met al het enthousiasme van de kinderen hebben ze onder andere door middel van een sponsorloop, het verkopen van eten en drinken, en spelletjes het fantastische bedrag van 6.413,38 euro opgehaald.

Gisteren heeft teamleider van de Tweemaster Holleblok Stephanie Elands samen met enkele kinderen met trots het bedrag bekend gemaakt en overhandigd aan Michael Kulkens. Naar aanleiding van deze goede doelenactie heeft een ouder van de Tweemaster met 'EndemolShine For Kids' het bedrag nog eens verhoogd met 500 euro.

Verkeerslicht
De grote wens van de leerlingen is dat de stichting het met de gemeente Huizen rond gaat krijgen om een gedeelte van de opbrengst in te zetten om een verkeerslicht in Huizen te plaatsen.

Dit licht is door de stichting speciaal ontwikkeld om fietsers te waarschuwen hun telefoon niet te gebruiken in het verkeer. Wanneer de fietser de stoplichtknop indrukt wordt tijdens het wachten het verhaal van Tommy-Boy op een schermpje verteld en speelt er een van de 24 liedjes uit zijn Spotify playlist.

De gele drukknop is de shuffle knop. Op deze manier proberen ze spelenderwijs bewustwording te creëren.

Meer berichten