De leerlingen zingen directeur Leo (links boven) en juf Jolanda toe.
De leerlingen zingen directeur Leo (links boven) en juf Jolanda toe. (Foto: Bob Awick)

Afscheid De Springplank van directeur en juf

  Mensen

HUIZEN - Basisschool de Springplank heeft dinsdag feestelijk afscheid genomen van directeur Leo Ruiters en juf Jolanda Dekker.

Beiden werden van huis afgehaald voor een programma dat eigenlijk nog geheim moest blijven, maar waar af en toe toch wat van doorsijpelde. "Dan zag ik weer dat een leerling een andere aanstootte en zei dat die zijn mond moest houden", aldus Jolanda.

Directeur
Leo neemt na 33 jaar afscheid als directeur. Hij werkte daarvoor als leerkracht bij De Wingerd. In die tijd, 1986, was het niet vanzelfsprekend dat leerkrachten altijd werk hadden.

Leo: "Ik was als laatste in dienst gekomen en zou als eerste op straat komen te staan. Dus ging ik maar eens informeren of ik dan zelf niet een school kon oprichten."

Leuk maken
Ik vond school vroeger als leerling niet leuk en bedacht me dat dit de kans zou zijn om het op deze manier zelf leuk te maken voor de leerlingen en de leerkrachten", zegt hij. Voor de baan als directeur moest hij daarna nog wel solliciteren, maar dat ging goed en hij werd aangenomen.

"Ik had eigenlijk geen idee waar ik toen aan begon. Vrijdagmiddag stond er iemand anders voor mijn groep 8 en kon ik de rekeningen betalen of het magazijn opruimen. Toen hadden we ook nog maar 16 leerlingen in een noodschool op het Ellertsveld."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten