Bij de Botterwerf werd lekker buiten geluncht.
Bij de Botterwerf werd lekker buiten geluncht. (Foto: Bob Awick)

Groep Roemenen uit Elesd bezoekt Huizen

  Mensen

HUIZEN - Een groep Roemenen uit Elesd was afgelopen week op uitnodiging van de Protestante Kerken en de Thomaskerk op bezoek in Huizen.

Dinsdag maakte deze groep kennis met de historie van ons dorp door gebruik te maken van het Huizer Educatie Menu. Zij brachten daarom achtereenvolgens een bezoek aan het Huizer Museum, de bibliotheek en de Botterwerf.

Gasten
"We waren in gesprek met Carla Schaap van het museum, Pauline Gmelig Meyling van de bibliotheek en Frans Kok van de Stichting Huizer Botters om te kijken wat we konden doen voor onze gasten", vertelt Eric Bakker van de Roemeniëgroep die het bezoek organiseert.

"Wij wilden de bezoekers wat meer van de achtergrond van Huizen laten zien en zij waren net bezig met het Huizer Educatie Menu. De Roemenen waren de eerste buitenlanders die er gebruik van hebben gemaakt en het was een succes."

Klederdracht
In het Huizer Museum maakten de volwassenen uit de groep kennis met de klederdracht en maakten ze een wandeling door de vissersbuurt. De jongeren speelden ondertussen tafeltennis. In de bibliotheek kregen de jongeren een comicworkshop en de volwassenen werden bijgepraat over de functie van de bibliotheek in de gemeenschap.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten