Er zijn meer vrijwilligers nodig, waaronder een algemeen coördinator.
Er zijn meer vrijwilligers nodig, waaronder een algemeen coördinator. Foto: Aram Goudsmit

Noodkreet voedselbank voor meer vrijwilligers

Mensen

HUIZEN - Voedselbank Gooi en Omstreken aan de Energieweg 33-39 heeft dringend behoefte aan een aantal vrijwilligers, waaronder een tweede algemeen coördinator, hulp in het magazijn en de loods en administratieve medewerkers voor zowel het secretariaat als de afdeling intake.

Mensen die in nood verkeren zijn voor voedselhulp welkom bij de Voedselbank Gooi en Omstreken. Om die hulp te kunnen bieden zijn er al 200 vrijwilligers actief. Toch zijn er verschillende vacatures die ingevuld moeten worden.

Algemeen coördinator
Het grootste probleem is dat er momenteel geen tweede algemeen coördinator is. Het werk is veelomvattend en wordt daarom als duo-baan vervuld: ieder twee dagen per week. De taken worden nu tijdelijk waargenomen, maar in uiterlijk eind september 2019 loopt die tijdelijke waarneming af.

De algemeen coördinator vervult als het ware de functie van bedrijfsleider en stuurt diverse afdelingen binnen de Voedselbank aan. Hij draagt bij aan het goed functioneren van de Voedselbank als totaliteit en is voorts belangrijk bij beleidsontwikkelingen in samenspraak met het bestuur.

Beleid
Te denken valt aan het verfijnen van het beleid voor voedselveiligheid en arbeidsomstandigheden. De vestiging aan de Energieweg in Huizen is 3 dagen per week open en op die dagen speelt de beoogde man of vrouw een belangrijke rol.

Het is van belang dat hij of zij kan omgaan met computerprogramma's als Office, Word en Excel. Op maandag en vrijdag is de Voedselbank alleen open voor extra werkzaamheden.

Bedrijfsonderdelen
Aan de Energieweg is een aantal bedrijfsonderdelen actief, zoals de afdelingen acquisitie, intake, transport, uitgifte pakketten, magazijn, administratie, enzovoort.

Het is leuk en vooral dankbaar werk, een organisatie die in de samenleving brede waardering geniet. Er heerst grote saamhorigheid en lotsverbondenheid. Het lijkt soms wel een hechte familieband. De vacatures staan op de website voedselbankgooi.nl.

Uit de krant