Via een onlineplatform kan gekozen worden voor verschillende vergoedingen.
Via een onlineplatform kan gekozen worden voor verschillende vergoedingen.

Vernieuwd kindarrangement gezinnen met laag inkomen

  Mensen

HUIZEN  De gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren (HBEL) hebben het kindarrangement vernieuwd. Het bestaat uit regelingen en producten om kinderen mee te laten doen met activiteiten.

Het kindarrangement is speciaal voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen van minder dan 120% van de bijstandsnorm.

Onlineplatform
Inwoners kunnen gebruikmaken van de regelingen via een onlineplatform. Nadat ze toegang hebben gekregen tot het platform kunnen ze zelf één of meerdere vergoedingen verzilveren.

Er zijn onder andere vergoedingen voor een zwemabonnement, schoolkosten, kosten van een ID-kaart, een kledingpakket, een tweedehandsfiets of een cadeaukaart voor een uitje of speelgoed.

Bijstandsuitkering
Inwoners van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren die op 1 september 2019 een bijstandsuitkering ontvangen en een of meer kinderen hebben in de leeftijd 4 tot en met 17 jaar krijgen automatisch bericht over het kindarrangement en de wijze waarop zij dit kunnen gebruiken.

Inwoners zonder bijstandsuitkering maar met een inkomen onder 120% van de bijstandsnorm en inwoners in een schuldentraject met daardoor een laag besteedbaar inkomen kunnen ook in aanmerking komen voor het kindarrangement.

Aanvragen
In deze twee situaties beoordeelt de gemeente of iemand aanspraak kan maken op dit kindarrangement en daarmee toegang krijgt tot het onlineplatform. Kindarrangement aanvragen kan door te bellen met het Advies- en Informatiepunt: 035-5281247.

Meer berichten