Wethouder Maarten Hoelscher opende vandaag de Geheugensteun in de bibliotheek.
Wethouder Maarten Hoelscher opende vandaag de Geheugensteun in de bibliotheek. (Foto: Bibliotheek hlb)

Geheugensteun bibliotheek geopend

  Mensen

HUIZEN - Wethouder Maarten Hoelscher heeft vanmiddag op feestelijke wijze de Geheugensteun geopend in de bibliotheek aan Plein 2000. Hier is onder andere allerlei informatie te vinden over dementie, de gevolgen ervan en ervaringen.

Omdat dementie voor veel mensen nog een ziekte is die verschillende vragen opwerpt bij de mensen dicht in de omgeving van de patiënt, vindt bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum het belangrijk dat er in de bibliotheek een overzichtelijke plek is waar deze informatie te vinden is.

Collectie
De collectie bestaat uit kinderboeken, informatieve literatuur, (voor)leesboeken, poëziebundels, films en spellen die rondom het zitje van de Geheugensteun op de tweede verdieping van de bibliotheekvestiging te vinden is.

Daarnaast zijn er tips en spellen te vinden die gebruikt kunnen worden om gesprekken aan te gaan met (groot)ouders en kinderen. Ook is er informatie die relevant is voor mantelzorgers.

In de nabije toekomst zal de Geheugensteun een uitbreiding krijgen voor studenten die een zorggerichte opleiding volgen aan het vmbo, mbo of hbo.

Foto-expositie
Tot en met 27 september is bovendien de reizende foto-expositie te zien zijn die aandacht vraagt voor dementie op jonge leeftijd. Die bestaat uit vijftien sprekende portretten van de deelnemers aan MIST, die gemaakt zijn tijdens de gesprekken die met ze gehouden werden.

Het project MIST bestaat uit een boek en een foto-expositie waarbij partners van jonge mensen met dementie centraal staan.

Meer berichten