Murk Feitsma in actie. Hij doet mee aan van Hoek tot Helder om geld in te zamelen voor de Hartstichting.
Murk Feitsma in actie. Hij doet mee aan van Hoek tot Helder om geld in te zamelen voor de Hartstichting. (Foto: De Kunst van Fotografie)

Eindelijk kan kitesurfer Murk Hoek tot Helder surfen

  Mensen

HUIZEN Murk Feitsma (33) vertelde vorig jaar in juli dat hij geld zou gaan inzamelen voor de Hartstichting door mee te doen aan Hoek tot Helder, een kitesurfmarathon van Hoek van Holland naar Den Helder van 130 kilometer.

Doordat de weersomstandigheden elke keer niet goed waren, is deze marathon eindeloos uitgesteld. Als alles meezit, kunnen de kitesurfers zaterdag eindelijk van start.

Uitdaging
Murk vertelde in het verhaal dat hij het een uitdaging vindt als sporter om mee te doen, maar dat hij ook persoonlijk weet wat hart- en vaatziekten met je kunnen doen.

Inmiddels heeft hij ruim 1.500 euro opgehaald, twee keer het minimale bedrag. Hij draagt zijn deelname op aan zijn neefje van 15, die al voor de derde keer vecht tegen kanker. 

Zware tocht
"Ik ga aan je denken tijdens deze zware tocht, en als ik het dan zwaar heb, denk ik dat het niets is vergeleken met waar jij doorheen gaat. Je bent een kanjer!", schrijft hij op zijn sponsorpagina.

Wie ook een steentje wil bijdragen aan het goede doel de Hartstichting kan Murk nog steeds sponsoren via zijn inzamelingspagina op hoektothelder.nl.

Meer berichten