Leerlingen konden vanmorgen terecht bij Sportief Huizen als hun leraren staakten.
Leerlingen konden vanmorgen terecht bij Sportief Huizen als hun leraren staakten. (Foto's: Sportief Huizen)
foto's

Sportaanbod voor leerlingen stakende scholen

  Mensen

HUIZEN Ook in Huizen staken diverse scholen. Sportief Huizen heeft daarom samen met de Sportadviesgroep vandaag voor meer dan honderd leerlingen sportactiviteiten georganiseerd.

In de sportzalen aan de Koers, Holleblok en het Ellerstsveld werden van 9.00 tot 11.00 uur diverse sportieve activiteiten aangeboden onder leiding van buurtsportcoaches.

Freerunnen
"Bij het freerunnen aan het Ellertsveld was de zaal te klein. We zijn uitgeweken naar het schoolplein met onder andere voetbal. Zo hoefden we geen kinderen teleur te stellen", aldus een van hen.

In de zaal aan het Holleblok kon worden gezaalvoetbald en aan de Koers was er een kleuterfestijn.

Flyers
Omdat er veel onduidelijkheid was over het wel of niet doorgaan van de staking en het beschikbaar zijn van de sportzalen, konden de flyers pas maandag worden uitgedeeld.

Desondanks stroomden de aanmeldingen binnen en blijken de activiteiten te voorzien in een behoefte.

Ook de bioscoop haakte in op de stakingen en paste haar programmering aan, zodat leerlingen terecht konden voor een passende film.

Staken
In Huizen staken alle basisscholen van Talent Primair, alle Rooms Katholieke basisscholen, drie scholen van Ichthus en de Wijngaard.

Ook Scholengemeenschap Huizermaat in het voortgezet onderwijs heeft aangegeven op de website investeer-in-onderwijs.nl dat er gestaakt wordt.

Onderwijsbegroting
In de Tweede Kamer wordt de onderwijsbegroting vandaag besproken. Leraren staken voor minder werkdruk, voldoende collega’s en een fatsoenlijk salaris.

Minister Arie Slob zegde wel een bedrag toe, maar dat is eenmalig. Leerkrachten willen dat er voor een lange termijn iets aan hun problemen wordt gedaan.
Klimmen en klauteren in plaats van in de schoolbanken zitten.Ook aan de allerjongsten was gedacht met kleutergym.Zaalvoetbal voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar.Een van de deelnemers aan het freerunnen laat zien wat hij kan.

Meer berichten