Burgemeester Sicko Heldoorn bekijkt zijn net onthulde portret.
Burgemeester Sicko Heldoorn bekijkt zijn net onthulde portret. (Foto: Bob Awick)

Portret bij afscheid burgemeester Sicko Heldoorn

  Mensen

HUIZEN - Waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn heeft vanmiddag met een receptie afscheid genomen van Huizen. Hij onthulde daarbij samen met wethouder Roland Boom zijn portret, dat in de eregalerij komt te hangen.

De burgemeester arriveerde samen met zijn partner Anja in stijl bij het gemeentehuis voor zijn afscheid. Hij werd voor de receptie met toeters en bellen door de brandweer opgehaald met een oude brandweerwagen.

Lange rij
Binnen wachtte hem al meteen een lange rij van inwoners van Huizen, maar ook oude bekenden uit onder andere Friesland die hem de hand kwamen schudden.

Vervolgens werden de aanwezigen gevraagd om naar de raadzaal te gaan, waar de burgemeester werd toegesproken door raadslid en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Jessica Prins.

Vervolgens namen wethouder Roland Boom, gemeentesecretaris Paul Veldhuisen en namens het regiobestuur de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes het woord.

Betrokkenheid
Zij prezen allen de burgemeester om zijn manier van besturen, maar ook om zijn betrokkenheid. In de korte tijd dat hij in Huizen waarnemer was, heeft hij zich gemengd onder de inwoners en dat is zeer gewaardeerd.

Toen aangegeven moest worden aan welke voorwaarden een opvolger zou moeten voldoen, werd er gezegd dat het een 'Sicko Heldoorn' moest zijn.

Afscheidswoord
In zijn afscheidswoord dankte de burgemeester iedereen voor de fijne samenwerking. "Wij zijn snel in de armen gesloten. Huizen is een gemeente die leeft, bruist en waar veel initiatieven genomen worden."

Hij gaf aan dat hij verwacht dat Huizen met de nieuwe burgemeester Niek Meijer een heel goede burgemeester heeft getroffen en met zijn kenmerkende humor voegde hij daar nog aan toe "en hij is nog aardig ook".

Nieuwe burgemeester
De nieuwe burgemeester Niek Meijer wordt woensdag 13 november om 19.30 uur geïnstalleerd. De installatie vindt plaats tijdens de buitengewone raadsvergadering in het gemeentehuis.

Hij wordt daar beëdigd door de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland Arthur van Dijk. Na afloop van de beëdiging is er gelegenheid om de nieuwe burgemeester en zijn echtgenote Janny te feliciteren.

Burgemeester Sicko Heldoorn werd met zijn partner Anja in een oude brandweerwagen bij het gemeentehuis voorgereden voor zijn afscheidsreceptie. (Foto's: Carin van den Berg)Meer berichten