De Kalkovens, Botterwerf en Huizer Molen maken deel uit van de modelspoorbaan.
De Kalkovens, Botterwerf en Huizer Molen maken deel uit van de modelspoorbaan. (Foto: MSCH)

Open Dagen ModelSpoorClubHuizen

  Mensen

HUIZEN - Vrijdag 22 november om 16.00u. zal Nienke de Wit, directeur Huizer Museum, verricht vrijdag 22 november om 16.00 uur de openingshandeling van de Open Dagen van ModelSpoorClubHuizen (MSCH). Zij doet dit door een museum stoomtrein te laten vertrekken.

De Open Dagen zijn vrijdag 22 november van 16.00 tot 20.00 uur en zaterdag 23 november van 10.00 tot 16.00 uur in Schoolgebouw ’t Lopertje aan de Jan van Galenstraat 35.

Modelbaan
Elke dinsdagavond wordt er hard gewerkt aan de bijzondere modelbaan. Er rijden niet alleen veel en bijzondere treinen maar ook de scenery is het bekijken meer dan waard.

Onder de modulebaan maakt een wirwar aan draden en schakelingen het mogelijk de HO modelbaan digitaal aan te sturen.

De leden van de club leggen rails en wissels, maken wegen voor de automatische busbaan, vervaardigen op schaal 1:87 prachtige gebouwen, zorgen voor een zo natuurgetrouw landschap en werken er aan dat de gehele baan wordt gedigitaliseerd.

3D printer
Sinds kort wordt er ook via een 3D printer delen aan de baan toegevoegd, zoals bijvoorbeeld de bijzondere stationsoverkapping van Utrecht CS uit 1969.

De hobby wordt steeds breder en is dus niet alleen voor trein- en scenerybouwers, maar ook voor een ieder die digitaal een uitdaging zoekt en het spoorboekje wil invullen, zodanig dat de treinen veilig kunnen rijden.

Kijk voor meer informatie op www.modelspoorclubhuizen.nl.

Meer berichten