Burgemeester Niek Meijer in zijn werkkamer op het gemeentehuis.
Burgemeester Niek Meijer in zijn werkkamer op het gemeentehuis. (Foto: Bob Awick)

Niek Meijer: 'Dienstbaarheid is een mooi werkwoord'

  Mensen

HUIZEN - Niek Meijer is woensdag 13 november geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Huizen. Hij heeft er zin in en voelt zich hier welkom.

Met zijn vrouw Janny wil hij zich onderdompelen in de samenleving. Hij is besluitvaardig en wil ook nadrukkelijk een burgervader zijn: aanraakbaar, zichtbaar en vooral ook genietend.

Fouten
Fouten zal hij zeker maken en die zal hij dan ook erkennen. Hij houdt van transparantie en zal nooit liegen.

"Ik neem liever een besluit dat achteraf misschien niet goed is geweest, dan geen besluit", is een opmerking die nieuwe burgemeester Niek Meijer aardig lijkt te typeren.

"Als je het maar kunt uitleggen. Ik zal ook nooit liegen. Misschien weleens informatie geven die achteraf niet blijkt te kloppen, maar als ik daar dan achter kom, ben ik de eerste die dat zal toegeven."

Transparant
Niek Meijer valt meteen met de deur in huis bij dit interview, zodat duidelijk is dat hij transparant is. "Ik wil hier op vergelijkbare voet verder gaan als burgemeester zoals ik dat deed in Zandvoort", legt hij verder uit.

Hij noemt dan met name het burgervaderschap. "Aanraakbaar, zichtbaar en vooral ook genietend van de samenleving. Ik heb er zin in!" 

Lees verder in de digitale editie


Meer berichten