Jan Nijmanting woont met hulp nog steeds zelfstandig, ook al is hij vandaag 103 geworden.
Jan Nijmanting woont met hulp nog steeds zelfstandig, ook al is hij vandaag 103 geworden. (Foto: Bob Awick )

Burgemeester feliciteert 103-jarige Jan Nijmanting

  Mensen

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer was vandaag op bezoek bij Jan Nijmanting, die vandaag zijn inmiddels 103e verjaardag viert.

"Het gaat goed met hem, hij woont nog steeds zelfstandig. Wel is hij een half jaar geleden gevallen en doet hij niet meer zelf zijn boodschappen. Ook wordt het eten voor hem verzorgd", zegt zijn 70-jarige dochter Joke.

Gevierd
Toen Jan 100 werd heeft de familie dat nog groots gevierd. Ook toen kwam hij met een foto op onze website te staan en had hij net twee weken ervoor zijn rijbewijs ingeleverd.

"Vandaag vieren we het net als de andere jaren gewoon thuis", gaat zijn dochter verder. "Zelf bezoekt hij ook nog alle kinderen en kleinkinderen op hun verjaardagen.

Jan is vader van twee dochters, opa van drie kleinkinderen en overgrootvader van inmiddels acht achterkleinkinderen. Dat zijn er drie meer dan drie jaar geleden.

Op tv
Laatst was hij nog op tv, vertelt zijn dochter. "Hij doet mee aan het 100-plus onderzoek. Hier wordt onder andere gekeken hoe het komt dat sommige mensen 100 jaar of ouder worden geen teken van dementie vertonen."

"We waren toen in het Hilton voor een bijeenkomst. Daar was ook een tv-ploeg en is hij behoorlijk lang in beeld geweest."

De familie is met Jan nu wel op zoek naar een plek bij een verzorgingstehuis. "We denken dat dit gezelliger is voor hemzelf. Hij komt nu veel minder buiten. We zijn wel blij dat het nog zo goed met hem gaat."

Meer berichten