Van links naar rechts: Ondernemer Chris Koop,  bewoners Janine Francken en Ellen Visser en watersporter Rink Jan Slotema in gesprek met elkaar over de Kustvisie.
Van links naar rechts: Ondernemer Chris Koop, bewoners Janine Francken en Ellen Visser en watersporter Rink Jan Slotema in gesprek met elkaar over de Kustvisie. Foto: Bob Awick

'Als je geen koers uitzet, heb je altijd tegenwind'

Mensen

HUIZEN De gemeenteraad behandelt in haar vergadering van 12 december de definitieve versie van de Integrale Kustvisie Huizen.

Een visie waar bijna een heel jaar aan is gewerkt en die gaat over hoe de ideale kust en haven er in de toekomst uit moeten gaan zien.

Participatietraject
Bewoonsters Ellen Visser en Janine Francken, watersporter Rink Jan Slotema en ondernemer Chris Koop deden allemaal mee aan het participatietraject en droegen zo bij aan deze Kustvisie.

Ellen: "Ik zag in de krant staan dat er inspraakavonden werden gehouden over de kust hier in Huizen en dat we konden inspreken."

Saaie boel
Ze woont aan de Zomerkade. "Het is een saaie boel hier, er mag hier wel eens wat veranderen. Vooraf had ik al een lijstje gemaakt met tien punten die ik wilde aanvoeren: plantenbakken, bankjes en dat soort dingen."

"De tweede avond kon ik niet. Ik zit in het bestuur van de Vereniging van Eigenaren van ons appartementengebouw en vroeg Janine of zij het kon overnemen."

Gooimeer
Janine woont ook aan de Zomerkade en is ook lid van het bestuur van deze vereniging. "Het is dat ik het artikel gemist had, want anders was ik ook de eerste keer aanwezig geweest. Ik wil graag op de eerste rij zitten om mee te kijken. Ik hou van het Gooimeer", vertelt ze.

Schoorvoetend legt ze uit dat het idee van het water waar nu het beton ligt bij het strand aan de Wedekuil eigenlijk van haar afkomstig is. Maar niet zoals dat er nu in staat."

Haventje
"Ik stelde voor om er een haventje te maken voor roeiboten met een lange steiger het water in, zodat bootjes aan kunnen leggen."

Met ook wel een zwemplek, maar die was meer richting het huisje waar nu ook de strandwacht en EHBO zitten. Ik denk dat veel bewoners, zeker van de benedenverdieping, hier niet echt blij mee zijn."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant