Loekie Wiegerinck, Kees de Kok en Ineke van Herwegen met de award Huizer van het Jaar 2019.
Loekie Wiegerinck, Kees de Kok en Ineke van Herwegen met de award Huizer van het Jaar 2019. Foto: Bob Awick

Canon van Huizen is 'Huizer van het Jaar 2019'

Mensen

HUIZEN - De Stichting Historische Canon Huizen heeft de award Huizer van het Jaar 2019 toegekend gekregen.

De Huizer van het Jaar wordt sinds 2015 door deze krant uitgeroepen. Het eerste jaar werd de prijs gegeven aan MTB Team Huizen, dat voor de ziekte Duchenne een bedrag van 86.000 euro bij elkaar fietste. 

In 2016 kreeg de organisatie van de Huizerdag de prijs voor haar 30-jarige jubileum en het organiseren van een dag die bij uitstek een positieve uitstraling heeft voor het dorp. Het jaar erop bracht de actie Huizen voor Sint-Maarten ruim 40.000 euro op en was een waardige winnaar van de prijs. De Samenloop voor Hoop won de prijs vorig jaar. De 24-uursmarathon haalde toen 129.346,16 euro op voor onderzoek naar kanker.

De award wordt toegekend aan een persoon of organisatie die in de krant aan bod kwam, iets uitzonderlijks heeft gedaan en daarmee anderen inspireert en bijdraagt aan een positieve uitstraling van Huizen. 

Het dorp kent veel van dit soort mensen en organisaties, maar de Stichting Historische Canon Huizen wist met de dit jaar uitgebrachte Canon van Huizen het dorp op een zeer positieve manier op de kaart te zetten. Met het vastleggen van de geschiedenis van Huizen verankert zij de identiteit van het dorp in een toegankelijk boek, dat uitnodigt om regelmatig in te bladeren en iets in te lezen.


Uit de krant