De jongeren plakken 'geeltjes' bij de vier te bespreken onderwerpen.
De jongeren plakken 'geeltjes' bij de vier te bespreken onderwerpen. Foto: Bob Awick

Eerste bijeenkomst 'Ankers' door tientallen jongeren bezocht

Mensen

HUIZEN - De gemeente Huizen is een nieuw netwerk gestart waarin vrijwilligers met een achterban iets willen betekenen voor de inwoners. Deze vrijwilligers worden 'Ankers' genoemd. Vorige week donderdag werden ze voorgesteld.

Badr Sadqi is namens de gemeente aanjager van dit netwerk. "De Ankers zijn sleutelfiguren die door hun contacten weten wat er speelt in Huizen. Zij zijn de link tussen inwoners en de gemeente. We hebben gekozen voor de naam Ankers, omdat dit past bij Huizen past als Haven van het Gooi."

Praten
Het is de bedoeling dat er vier keer per jaar een avond wordt gehouden, waarbij de Ankers met inwoners praten over diverse thema's. "Ik denk aan thema's als werk, zorg, onderwijs en media en communicatie. Inwoners kunnen de gemeente helpen met hun inbreng op de onderwerpen die besproken worden."

In de voorbereiding is met de Ankers gesproken over welke onderwerpen er spelen. "Zij hebben aangegeven eerst met de jeugd tot en met 21 jaar te willen spreken, omdat zij vinden dat daar het meest behoefte aan is. Daarom hebben wij tijdens de eerste avond al met hen gesproken."

Onderwerpen
De onderwerpen die aan bod kwamen waren vriendschap, werk, succes en toekomst. "Tientallen jongeren uit de netwerken van de Ankers waren daarbij aanwezig. De meeste waren hier persoonlijk voor benaderd."

"Je moet dan denken aan netwerken in het jeugdwerk, sport en op het gebied van werk. Met de informatie die door de Ankers is opgehaald, gaat de gemeente aan de slag."

Uit de krant