De kick-offbijeenkomst over de viering van 75 jaar vrijheid in Huizen in oktober vorig jaar.
De kick-offbijeenkomst over de viering van 75 jaar vrijheid in Huizen in oktober vorig jaar. (Foto: Gemeente Huizen)

Huizen viert 75 jaar vrijheid

  Mensen

HUIZEN - De viering van 75 jaar vrijheid is al een tijdje aan de gang in Nederland. Ook Huizen viert 75 jaar vrijheid.

De festiviteiten worden afgetrapt op 22 januari met de onthulling van het tijdelijk Holocaustmonument Levenslicht in het oude postkantoor aan de Kerkstraat 2. Dit monument is in ieder geval tot 2 februari daar te zien.

Monument
Het monument wordt 22 januari rond 15.45 uur onthuld door burgemeester Niek Meijer, wethouder Marlous Verbeek en Marianne Vos-Breel van het 4 mei Comité Huizen.

Aansluitend vindt een optreden plaats van het koor van de Theaterroute Huizen dat een Joodse hymne zal zingen. De bijeenkomst wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Daarvoor is er vanaf 15.00 uur een bijeenkomst die geopend wordt door wethouder Marlous Verbeek. Dan vertelt Marianne samen met de organisatoren van de diverse festiviteiten wat meer over wat er allemaal gaat gebeuren.

Verbinder
Marianne: "Ik ben namens de gemeente gevraagd de verbinder te zijn tussen de organisatoren van diverse activiteiten die er allemaal gaan plaatsvinden. De organisaties krijgen vanuit de gemeente ondersteuning voor communicatie. Daar speel ik een rol in."

Onder andere de Theaterrroute, Huizer Museum, Historische Kring, Rotary, bibliotheek, Atelierroute, Prinses Irene, Gooische Fotoschool, 4 mei Comité Huizen, winkelcentrum Oostermeent en de gemeente doen mee.

Lees meer over 75 jaar vrijheid in onze digitale editie

Meer berichten