Joke en Piet Schaafsma tussen de bloemen die ze kregen voor hun 50-jarig huwelijksfeest.
Joke en Piet Schaafsma tussen de bloemen die ze kregen voor hun 50-jarig huwelijksfeest. (Foto: Bob Awick )

Joke en Piet Schaafsma 50 jaar getrouwd

  Mensen

HUIZEN - Joke Hoogers en Piet Schaafsma zijn vandaag 50 jaar getrouwd. Ze vieren het niet heel groots, maar namens de gemeente was wethouder Bert Rebel welkom om het paar te feliciteren.

"We hebben gezellig zitten babbelen", vertelt Piet. "We hebben net het hele huis verbouwd en we hebben twee oude honden. Daarom vieren we het alleen met wat buren en vanavond gaan we uit eten."

Hond uitlaten
Het paar komt uit Hilversum en leerde elkaar daar ook kennen. "Joke had een vriendin die schijnbaar gek was op een jongen in de buurt en die vroeg haar om de hond mee uit te laten. Ik stond om het hoekje en toen we elkaar zagen was het gebeurd."

Piet was toen 18 of 19 en Joke 16. Twee jaar laten traden ze in het huwelijk. "In die tijd was dat best wel gebruikelijk om zo jong te trouwen. Wij waren er ook aan toe."

Huizen
Vanwege de woningnood, kwam het paar via een huurwoning in Blaricum uiteindelijk 40 jaar geleden terecht in een koopwoning in Huizen. Hun enige dochter woont in dezelfde straat een stuk verderop.

"Het bevalt ons hier prima en vinden het leuk om vandaag stil te staan bij ons 50-jarig huwelijk. Niet iedereen haalt dat tegenwoordig meer. Ze trouwen tegenwoordig een stuk later."

Meer berichten