Marcel en Megan poseren met een e-bike waarop ze samen met Jacob de 4.000 kilometer willen gaan afleggen.
Marcel en Megan poseren met een e-bike waarop ze samen met Jacob de 4.000 kilometer willen gaan afleggen. (Foto: Bob Awick )

Van Perth naar Sidney fietsen voor bosbranden

  Mensen

HUIZEN Marcel Blom (22) uit Huizen gaat in juni samen met zijn vriendin Megan Adkins (19) en kerkgenoot Jacob Kollar (35) naar Australië om daar 4.000 kilometer te fietsen op een e-bike om geld op te halen voor de bosbranden in Australië.

Ze hebben hun actie 'So We Ride' genoemd. Ze kennen elkaar van de Crossroads International Church in Amstelveen en hebben alle drie een band met het land.

Tasmanië
Zo komt Marcels moeder uit Tasmanië en is hij vaak op bezoek geweest bij zijn grootouders aan de Gold Coast. Megan komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, maar haar opa komt ook uit Australië. Jacob is Australiër en wilde toch al weer eens op familiebezoek in Perth.

"Het begon eigenlijk als een soort geintje van Jacob. Die zei dat het misschien wel leuk zou zijn om zo'n tocht te ondernemen. Uiteindelijk begonnen we er serieus over te dromen en werden we steeds enthousiaster."

Gek
Megan: "Toen ik het hoorde, dacht ik in de eerste instantie 'ze zijn gek', maar ik vroeg me wel af of drie gewone mensen met een beetje trainen zo'n uitdaging aan zouden kunnen? Het is wel 200 kilometer fietsen per dag."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten