Lilian rennend in de woestijn van Jordanië.
Lilian rennend in de woestijn van Jordanië. (Foto's: NTR)

Komt Lilian Sterkenburg 'Back on track' in nieuwe tv-serie?

  Mensen

HUIZEN - Lilian Sterkenburg uit Huizen gaat maandag 24 februari om 21.10 uur op NPO 3 in de tv-serie 'Back on track' de uitdaging aan om het geloof in zichzelf terug te vinden.

In deze nieuwe tv-serie worden jonge mensen die kampen met herkenbare tegenslagen of psychische problemen op reis gestuurd.

Extreme uitdaging
Ze gaan een extreme uitdaging aan om iets teweeg te brengen, om patronen te doorbreken en grenzen te verleggen en zo een nieuwe start te maken op weg naar herstel.

Lilian is een van die personen. Het geluk lacht haar toe als ze met haar twee jonge zoontjes naar Curaçao gaat voor een bezoek aan haar schoonfamilie. Haar partner kan vanwege zijn werk niet mee.

Gruwelijk mis
Tijdens de vakantie gaat het gruwelijk mis. Haar jongste zoontje komt met zijn hoofdje onder een auto die langzaam achteruit rijdt. Hij overleeft het ternauwernood, maar raakt hierbij deels verlamd. Vanaf dat moment verandert Lilians leven drastisch.

De sportieve jonge moeder raakt overweldigd en kampt met een vreselijk schuldgevoel. Ze komt 20 kilo aan en cijfert zich helemaal weg voor haar gezin. Om uit de sleur van het dagelijks leven te komen, wil ze graag weer haar oude sportieve zelf terug te vinden.

45 km hardlopen
Ultrarenner Sabine de Vries neemt haar mee naar Jordanië, waar ze in de woestijn 45 kilometer gaat hardlopen. Danser en choreograaf Shaker staat haar bij als mental coach. Hij stelt zich ten doel om Lilian vooral weer te laten geloven in zichzelf.

Met de hulp van gespecialiseerde coaches en een bijzondere mental coach gaat Lilian de uitdaging aan. Lukt het haar zo 'Back on track' te komen?

Lilian krijgt instructies voor haar ultrarun in Jordanië.

Meer berichten