Ada en Albert zijn 50 jaar getrouwd.
Ada en Albert zijn 50 jaar getrouwd. (Foto: Bob Awick )

Ada en Albert Wuring 50 jaar getrouwd

  Mensen

HUIZEN - Ada Schaap (66) en Albert Wuring (69) zijn vandaag 50 jaar getrouwd. Wethouder Rebel kwam ze namens de gemeente feliciteren.

Het paar kent elkaar al langer. Op 14-jarige leeftijd zag Ada Albert op een foto bij een vriendin. Het bleek een vriend te zijn van de broer van haar vriendin.

Uit gevraagd
"Ik zei gelijk 'die ziet er goed uit. Met hem ga ik trouwen'", vertelt Ada. "Die zondag ben ik bij hem langs gegaan. Hij lag nog op bed en zijn moeder moest hem er uit halen. Toen heb ik hem uit gevraagd.

Vanaf dat moment is het paar bij elkaar en toen Ada 16 was, trouwde ze met haar Albert. "Dat wilden we graag, maar onze ouders niet. Toen hebben we besloten een kind te nemen, zodat we konden trouwen."

Kinderen
Na deze dochter zette het paar nog tien kinderen op de wereld. Twee wonen er nog thuis. Ook heeft het paar al zeven kleinkinderen. "Niet alle kinderen willen zelf kinderen."

Terwijl Ada juist vanaf jonge leeftijd al gek was met kinderen. "Ik ging dan bij de buurvrouw helpen met de baby's. Bovendien was ik enig kind, tot mijn 14e. Toen kreeg ik nog een broertje."

Groot gezin
Albert komt ook uit een klein gezin. Hij heeft nog een broer. "Ik denk dat we daarom graag zelf een groot gezin wilden hebben", legt Ada uit.

Zij is ook altijd thuis geweest voor de kinderen, terwijl haar man bij Smit Trans werkte en pakketten van Van Gend & Loos rond bracht.

Pensioen
Inmiddels zijn beiden met pensioen. Grote dromen hebben ze niet. "We zijn ook nooit van de vakanties geweest. We gingen altijd dagjes weg."

Het 50-jarig huwelijk hadden ze vandaag graag willen vieren, maar met de gezondheid valt het nu even tegen. Dat vraagt nu de aandacht. "Maar ik vind het heel leuk dat de wethouder komt."

Mooie dag
In de zomer hopen ze nog wel een feest met de kinderen en kleinkinderen te kunnen vieren. "Tegen die tijd prikken we daar een mooie dag voor en vieren we dat gewoon achter bij ons huis."

Meer berichten