Amnesty voert actie voor de Iraanse Saba Kordafshari.
Amnesty voert actie voor de Iraanse Saba Kordafshari. (Foto: Amnesty International)

Amnesty voert actie rond Internationale Vrouwendag

  Mensen

HUIZEN Amnesty Huizen & Gooi-Noord vraagt inwoners, bedrijven, religieuze- en maatschappelijke organisaties in Huizen en het Gooi om hulp bij een actie voor de vrijlating van de Iraanse Saba Kordafshari.

Amnesty voert deze actie rond internationale vrouwendag op 8 maart. Saba werd tot 24 jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat ze actie voerde tegen de verplichte hoofddoek.

"Om een bekentenis af te dwingen, dreigde de politie haar moeder te arresteren. Saba kreeg een zak over haar hoofd waarna ze de stem van haar moeder in de kamer naast haar hoorde. Daarop ‘bekende’ ze dat ze een strafbaar feit had begaan en kreeg ze 24 jaar gevangenisstraf", aldus Amnesty.

Petitielijsten
Het doel is om zoveel mogelijk petitielijsten te laten ondertekenen voor de vrijlating van Saba Kordafshari. Op iedere petitielijst kunnen tien handtekeningen worden geplaatst.

"Het zou fantastisch zijn als velen in hun eigen familiekring, vriendenkring of in de eigen organisatie één of meerdere petitielijsten helpen invullen met handtekeningen. De Amnestygroep zorgt voor verzending van de petitielijsten naar de Iraanse autoriteiten."

Wie mee wil helpen kan één of meerdere petitielijsten per e-mail bestellen via gjvandommelen@gmail.com.

Meer berichten