Ondanks het slechte weer bezochten rond de 100 mensen het evenement.
Ondanks het slechte weer bezochten rond de 100 mensen het evenement. (Foto: Bob Awick )

Regenachtige maar mooie editie 'Een lichtje voor ...'

  Mensen

HUIZEN - 'Team UP' organiseerde afgelopen vrijdag voor de tweede keer 'Een lichtje voor ...'. Een lang lint van lampionnen op de pier in het Nautisch Kwartier voor dierbaren die zijn overleden aan kanker of die op dit moment met de ziekte te kampen hebben.

Het team zelf zal dit jaar op 4 juni voor de vijfde keer meedoen aan de Alpe d'Huzes, waar het ook geld op gaat halen voor onderzoek naar kanker. "Maar dit evenement is meer dan alleen geld ophalen. Het gaat ook om troosten, om verdriet een plekje te geven en om elkaar te ontmoeten", zegt Erik Racké van Team UP.

"Het was vrijdagavond ontzettend nat en winderig. We dachten letterlijk dat het evenement in het water zou vallen. We hebben twee grote partytenten geleend en uiteindelijk kon niet eens iedereen daar een plekje vinden. Zo'n honderd mensen zijn naar de pier gekomen."

Gedichten
Als onderdeel van de avond hebben Garèn, Ruben, Esmee, Marjolein, Ilse en Laura, 3-havo leerlingen van Scholengemeenschap Huizermaat, door hun zelf geschreven gedichten voorgelezen.

"Die waren heel mooi. De voorgelezen gedichten staan op onze Facebookpagina en de gedichten van andere leerlingen zijn te zien in de bibliotheek. Daar kunnen mensen ze nog eens nalezen."

Ontroerend
Daarna opende wethouder Marlous Verbeek de toch langs de lampionnen langs de pier. "Het was een ontroerend evenement. Ik heb mensen zien huilen bij elkaar in de armen."

De lampionnen voor het evenement konden van te voren aangeschaft worden bij diverse winkeliers in Huizen en waren ter beschikking gesteld door een lampionnenwebshop. "Ze zijn van nylon. Ze liggen op dit moment te drogen, zodat ze weer terug kunnen."

Opgehaald
In totaal werd daarmee zo'n 1.200 euro opgehaald. "Daarnaast hebben we ook van een aantal bedrijven nog 700 euro gekregen voor deze avond. In totaal hebben we dus 1.900 euro opgehaald. Maar zoals ik al zei, de avond ging om veel meer dan dat."

Het streefbedrag dat het team uiteindelijk wil ophalen is 20.000 euro. "Maar als we dat niet halen, is het ook goed. We zeggen zelf, elke euro telt." Het familieteam dat bestaat uit Lisa, Lucas, Boris, Tessa, Jocelyne, Sander, Wouter en Erik heeft zelf te maken gehad met de ziekte in de familie en wil dat dit in de toekomst niet meer gebeurd.

Uitdaging
"Alpe d'Huzes is best een uitdaging. Dat doe je niet zomaar. Omdat twee jaar geleden een kleinzoon van 8 jaar ook mee wilde doen, hebben we het nog een keer gedaan. Nu meldden zich nog twee kleinzonen en een kleindochter. Dat doet je wat. Het is ontroerend om te zien dat zulke jonge mensen hier ook bij betrokken willen zijn."

De teamleden zullen voordat ze weer met zijn allen de berg in Frankrijk op gaan fietsen nog een aantal acties houden om geld in te zamelen. "Onder andere een benefietconcert." Wie op de hoogte wil blijven kan de Facebookpagina Team Up Alpe d'Huzes bekijken. Doneren kan via www.ad6teamup.nl.

Meer berichten