De burgemeester en zijn vrouw bij de balie van Burgerzaken.
De burgemeester en zijn vrouw bij de balie van Burgerzaken. Foto: Bob Awick

Burgemeester en zijn vrouw wonen nu officieel in Huizen

Mensen

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer en zijn vrouw Janny hebben zich vanmorgen ingeschreven in de gemeente Huizen. Ze hebben gisteren hun woning betrokken.

Net als elke inwoner, meldden de nieuwe inwoners zich klokslag de afgesproken tijd bij de infobalie in het gemeentehuis en werden doorverwezen naar Burgerzaken.

Ingeschreven
Daar werd het paar ingeschreven op hun nieuwe adres. Net als alle nieuwe inwoners kregen zij een mooie tas met foto's van Huizen er op met informatiemateriaal over de gemeente.

Het paar heeft gisteren tijdens hun eerste avond in Huizen een mooie fles wijn opengetrokken en op de bank genoten van de mooie plek waar ze nu wonen.

"Dat had ik ooit gezegd toen ik meedeed aan de rubriek Onder Ons bij jullie in de krant. Naar aanleiding daarvan had ik ook de fles wijn gekregen. Heel erg leuk."

Verhuisdozen
De burgemeester is vandaag vrij om te helpen met de verhuisdozen verder uitpakken. "Het is nu nog wat rommelig, maar wel gelijk al ons thuis", vertelt Janny.

Het paar koos voor het huis, omdat het lekker groot is en een prachtig uitzicht heeft op het Gooimeer. Ook heeft het veel privacy. "Wel met veel trappen", meldt ze.

Blij
De vrouw van de burgemeester is blij dat ze nu in Huizen wonen. "Des te sneller is hij na zijn werk weer bij mij", zegt ze lachend.

"Het is fijn dat je nu overal heen kunt fietsen en wandelen. Je bent overal met 5 à 10 minuten. Daarnaast is het fijn dat we nu tussen de mensen in Huizen wonen", aldus de burgemeester.

Uit de krant