De informatiestand in de winkel met iemand die het winkelend publiek ontvangt en uitleg geeft over de actie.
De informatiestand in de winkel met iemand die het winkelend publiek ontvangt en uitleg geeft over de actie. (Foto's: Rotaryclub Huizen)

Meer dan 100 kratten boodschappen voor voedselbank

  Mensen

HUIZEN - De PvdA en Rotaryclub Huizen hebben afgelopen zaterdag meer dan 100 kratten met boodschappen opgehaald voor Voedselbank Gooi en Omstreken.

Regelmatig zijn er organisaties die zich inzetten voor de voedselbank. Deze keer werd de dag in de winkel bemenst door twee verschillende organisaties.

Ontvangen
Het winkelend publiek in het oude dorp werd bij de ingang van Albert Heijn 's morgens ontvangen door PvdA'ers en 's middags door Rotarians om de aandacht te vestigen op de actie.

In de winkel zelf was een stand ingericht met artikelen die men kon kopen: van melk en worst tot chocomel, olie en crackers. De gulle gevers kochten samen meer dan 2.500 artikelen.

Neemt toe
Het aantal gezinnen dat is aangewezen op hulp van de Voedselbank neemt nog steeds toe. De voedselbank, die werkzaam is in de gehele regio, kon vorig jaar honderden gezinnen ondersteunen met meer dan 25000 voedselpakketten.

Het werk van de Voedselbank wordt gedaan door meer dan 200 vrijwilligers en de actie van PvdA en Rotaryclub Huizen is dan ook en welkom steuntje in de rug.

Voor de beide organisaties is de actie voor Voedselbank Gooi en Omstreken een jaarlijks terugkerende actie. In de winkel stonden ook vrijwilligers.

Meer berichten