Peter Kos, Tarek Zaouia en Pieter Hogenbirk, de mannen van De Krachtcentrale, op het nieuwe dakterras.
Peter Kos, Tarek Zaouia en Pieter Hogenbirk, de mannen van De Krachtcentrale, op het nieuwe dakterras. Foto: Bob Awick

Iedereen mag lint knippen bij opening De Krachtcentrale

Mensen

HUIZEN - Het is een lange weg geweest om tot dit punt van de officiële opening van De Krachtcentrale aan de Havenstraat 76 te komen.

Het idee zat al 20 jaar in het hoofd van Peter Kos en Pieter Hogenbirk toen ze eind 2014 de kans kregen om zich in te schrijven voor een tender om het gebouw te kopen.

Rode lint
Nu ruim 6 jaar later en zo'n 3 jaar verbouwen verder kan iedereen met een schaar het rode lint om het gebouw zondag 8 maart om 16.00 uur komen doorknippen.

"Iedereen die betrokken is en wil komen, is welkom. Iedereen, omdat we willen dat het een gebouw voor ons allemaal is", legt Peter Kos deze manier van openen uit.

Kunstwerkjes
"Met de lintjes die overblijven willen we kunstwerkjes maken voor de obligatiehouders die hebben geïnvesteerd in De Krachtcentrale." Die obligatiehouders hebben de droom van Peter en Pieter mogelijk gemaakt.

"Hoewel het niet de bedoeling was om al de eerste jaren een aantal obligaties af te lossen, is ons dat wel gelukt", zegt Peter trots. "Meer mensen dan verwacht, hebben ons inmiddels gevonden."

Al open
In september 2018 ging De Krachtcentrale namelijk zonder toeters of bellen al open. De buitenkant van het gebouw was nog niet af en er moest nog een en ander gebeuren.

Wel konden de gebruikers er al in en werd het gebouw de nieuwe werkplek van onder anderen kunstenaars Pieter en Peter en het onderdak van Tarek Zoauia, eigenaar van café-restaurant De Krachtcentrale.

Jaar later
Toen hoopte Pieter nog dat in het voorjaar van 2019 de officiële opening kon plaatsvinden, maar het is een jaar later geworden.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant