Hotty en Kees Siegmann poseren op gepaste afstand van de fotograaf in verband met het coronavirus.
Hotty en Kees Siegmann poseren op gepaste afstand van de fotograaf in verband met het coronavirus. (Foto: Bob Awick )

Hotty en Kees Siegmann 50 jaar getrouwd

  Mensen

HUIZEN - Hotty van der Werff (71) en Kees Siegmann (72) zijn vandaag 50 jaar getrouwd. In verband met het coronavirus vieren zij een 'zeer besloten' feestje, namelijk met zijn tweeën.

Van de gemeente heeft het paar een grote bos bloemen gekregen. "Heel mooi", zegt Hotty. Het bezoek van wethouder Bert Rebel is in overleg toch maar afgelast. "We willen geen risico lopen."

'Het is niet anders'
Kees kende de wethouder van het bestuur van basisschool De Ark. Daar is hij heel lang directeur geweest en later nog lid van het bestuur. "Ik had graag bij willen praten, maar het is niet anders."

Zowel Hotty als Kees zijn in Amsterdam geboren en getogen. Ze kwamen in 1975 naar Huizen, omdat Kees daar een baan als leerkracht op de Da Costaschool kreeg aangeboden.

Gooisch Kinderziekenhuis
Hotty werkte voordat ze kinderen kreeg als verzorgster in een Kindertehuis. Ze kende Huizen alleen van een stage in het Gooisch Kinderziekenhuis (GKZ) dat vroeger op het terrein van de Trappenberg gehuisvest was. "We wonen hier met veel plezier", laat Kees weten.

Het paar leerde elkaar kennen omdat de oudere broers van Hotty en Kees vrienden waren. "Ze moesten wel eens op ons passen en dat deden ze dan samen", vertelt Hotty. "We kennen elkaar al 68 jaar. We speelden vroeger nog verstoppertje op straat."

Schaatsen
Zo rond hun 14e jaar ging dat over in liefde. "Het is geleidelijk gegaan. Het enige dat we samen mochten, was schaatsen." Kees: "Op de Jaap Edenbaan." Uiteindelijk trouwde het paar 50 jaar geleden op een koude en winderige dag. "Ik herinner me nog een foto met een bolle trouwjurk door de wind in het park."

Ze trouwde 's morgens op het gemeentehuis en 's middags in de kerk. Daarna was er een receptie en vervolgens een diner voor genodigden. "Zo ging dat vroeger. Toen vierde je geen groot feest." Dat was nu wel het plan, in De Brasserie. "Maar die is nu gesloten. Misschien dat het later van het jaar nog wel kan, maar we plannen nog maar niet vooruit. Deze situatie kan nog wel lang duren."

Taartje
Vandaag is er wel een taartje en wordt er lekker gegeten met een glaasje wijn. "Maar de kinderen hebben we afgeraden om te komen." Het stel heeft er drie met aanhang en inmiddels ook zeven kleinkinderen. "Waaronder nog een kleine, die op dit moment ziek is. We willen niet dat we elkaar aansteken of besmet raken met het coronavirus."

Hotty en Kees gaan er vanuit dat het virus uiteindelijk wel voorbij zal gaan. "We hebben gelukkig nu wel geleerd om te facetimen met onze kinderen. Dat is hartstikke leuk. Ook krijgen we foto's van de kleinkinderen en we hebben de telefoon om te bellen. Zo komen we de tijd wel door. Daarna zien we wel of we het feest in gaan halen. Onze oudste broers, beide 82 jaar, zouden vandaag ook komen. Hopelijk kunnen ze er later ook nog bij zijn."

Meer berichten