Hanneke doet ook mee aan de actie en zette een beer voor het raam.
Hanneke doet ook mee aan de actie en zette een beer voor het raam. (Foto: Hanneke Henrichs-Kerkstra)
foto's en video corona

Met de kinderen op berenjacht in Huizen

  Mensen

HUIZEN - Kinderen kunnen ook in Huizen op berenjacht. Dat houdt in dat zij langs woningen kunnen lopen om te kijken in welke ramen er een beer staat.

Mensen die mee willen doen, kunnen een beer in het raam zetten die zichtbaar is vanaf de straat. Zij kunnen op een speciale website hiervoor die je hier kunt vinden aangeven waar dat is.

Kaart
Op deze website is ook een link naar de kaart te vinden waarop alle beren staan. Het zijn er al heel wat, dus in elke buurt kunnen kinderen wel op berenjacht.

Het idee dat over de hele wereld de rondte doet is in Huizen opgepakt door Petra Boersma-Vos. Zij deed een oproepje op Facebook.

Boek
"Misschien is het jullie al opgevallen, maar bij sommige huizen staan ineens knuffelberen achter het raam! Deze beren staan daar omdat we op berenjacht gaan! Net als in het boek 'We gaan op berenjacht'. Zouden jullie aan dit initiatief mee willen doen?"

"Het coronavirus beperkt de activiteiten. Maar wandelen met het gezin mag.” Omdat spannend te houden, is de Berenjacht bedacht. "Natuurlijk niet in grote groepen en netjes met 1,5 meter afstand! We houden ons natuurlijk aan de maatregelen van het RIVM."

Aanvinken
Kinderen die een beer hebben gevonden, kunnen deze aanvinken op een formulier. Voordat de kinderen op jacht gaan, raadt ze aan om eerst nog naar het verhaal uit het boek te luisteren. Zie het filmpje hieronder:


De beer bij initiatiefneemster Petra Boersma-Vos.

Meer berichten