Dankzij de stemmen van inwoners heeft het initiatief om eenzaamheid onder mensen te bestrijden deze donatie gekregen.
Dankzij de stemmen van inwoners heeft het initiatief om eenzaamheid onder mensen te bestrijden deze donatie gekregen. (Foto: Onder de Mensen)

Werkgroep Onder de Mensen krijgt 1.500 euro van ING

  Mensen

HUIZEN - ING Fonds 'Help Nederland Vooruit' doneert € 1.500,00 aan Werkgroep Onder de Mensen Huizen. Deze donatie is tot stand gekomen door het ING Fonds én iedereen die heeft gestemd op het initiatief van de werkgroep Onder de Mensen.

Onder de Mensen is een werkgroep die speciaal is opgericht om het thema eenzaamheid actief onder de aandacht te brengen. De werkgroep bestaat uit vrijwilligers en organisaties zoals Vrijwilligerscentrale Huizen, TijdvoorMeedoen, de bibliotheek, Versa Welzijn, gemeente Huizen en diverse burgerprojecten, zoals Buurten met Buren, Koffie met… en ‘t Zwaantje.

Verdiepingsslag
"Met deze donatie willen wij een verdiepingsslag maken. Niet alleen gericht op ouderen, maar ook op de jongere generatie. 3 tot 10 procent van de jongeren is chronisch eenzaam. De meeste onderzoeken zijn gericht op ouderen. Wij willen het verschil maken en ook de jongere generatie de aandacht geven die hiervoor nodig is. Dit vergt onderzoek, verdieping én het nodige netwerk", laat de werkgroep weten.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus werd de cheque niet op de lokale kantoren uitgereikt, zoals gebruikelijk is. In plaats daarvan kregen de deelnemers hun donatie per post. Dat had voor Onder de Mensen nog wel wat gevolgen. De cheque kwam pas na veel omzwervingen door 't Gooi en Brussel aan.

Meer berichten