Het 'bijzondere moment van samenzijn' wordt waarschijnlijk in juni 2021 weer gehouden.
Het 'bijzondere moment van samenzijn' wordt waarschijnlijk in juni 2021 weer gehouden. (Foto: Bob Awick)
corona

SamenLoop voor Hoop Huizen voor dit jaar afgelast

  Mensen

HUIZEN - De SamenLoop voor Hoop, die dit jaar op 12 en 13 juni zou worden gehouden om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, is vanwege het coronavirus voor dit jaar afgelast.

"Een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing", laat de landelijke organisatie KWF weten. "Dit is enorm ingrijpend voor iedereen die bij de SamenLoop betrokken is, maar de gezondheid van alle mensen, waaronder zij die met en na kanker leven, staat voorop."

"We begrijpen dat deze beslissing, hoe noodzakelijk ook, aanvoelt als een grote teleurstelling. De SamenLoop is een bijzonder moment van samenzijn waar elke deelnemer, survivor en vrijwilliger naar uitkijkt. Waar we met z’n allen veel tijd en energie in steken, en waar we hoop en vertrouwen uit putten."

Juni 2021
"In overleg met de lokale SamenLoop-commissie onderzoeken we de mogelijkheden om de SamenLoop te verplaatsen naar juni 2021. We hopen dan ook op je begrip dat het wat langer kan duren voordat we hier duidelijkheid over kunnen geven. Een groot aantal evenementen zal zich van een nieuwe datum willen verzekeren."

"Daarbij wordt de SamenLoop volledig door vrijwilligers georganiseerd. Beslissingen rondom de voortgang van de SamenLoop Huizen worden op onze website gecommuniceerd. SamenLoop is en blijft een uniek en persoonlijk evenement waar verbondenheid centraal staat. Zelfs op afstand voelen we die verbondenheid nog steeds."

Meer berichten