Een van de stapels met kaarten voor ouderen in verzorgingstehuizen.
Een van de stapels met kaarten voor ouderen in verzorgingstehuizen.
corona

1.000kaartenactie voor ouderen verzorgingstehuizen

  Mensen

HUIZEN - De 1.000kaarten actie die Marian van den Berge samen met Marcel Vredeveld is gestart, loopt als een trein. Inmiddels zijn al zo'n 700 kaarten naar verzorgingstehuizen gebracht.

"Ik kwam op het idee, omdat we niet meer met het Buurtproject Koffieschenken bij De Marke - De Meenthoek terecht konden op zondag na alle genomen coronamaatregelen. Ik vond het zo erg voor de ouderen dat ze geen bezoek meer kregen", vertelt Marian.

1.000kaartenactie
In de eerste instantie schreven de vrijwilligers van het project een kaartje voor de bewoners van dit verzorgingstehuis, maar Marian wilde met hulp van Marcel de actie breder trekken. "Daarom dachten we aan een 1.000kaartenactie. Voor iedere inwoner in een verzorgingstehuis een kaartje."

"We hebben een oproep op sociale media gedaan en ik denk dat mensen het heel fijn vinden om iets te kunnen doen. Zelf schrijf ik mijn telefoonnummer op het kaartje er bij. Dan kunnen ouderen mij ook eens bellen. Ik hoor van anderen dat zij ook al eens zijn gebeld."

Verzamelbox
Op het oproepje kwamen ook nog aanmeldingen binnen van mensen die ook een verzamelbox bij hun huis wilden plaatsen. Op zes plaatsen staan deze nu en hier kunnen mensen een kaartje en kinderen een tekening of een paasknutselwerk in kunnen doen. Ze staan op de Bovenmaatweg 372, Kronenburgerstraat 33, Lijzij 140, Hoeveweg 3, Steenplaat 22 en nu ook op het Laantje van Vos 3 in de Blaricummermeent in Blaricum.

Inmiddels zijn er al 168 kaarten naar De Marke - De Meenthoek gebracht, 254 naar De Bolder en gisterenmiddag 250 naar Voor Anker. "Honderd voor de interne bewoners en 150 voor de bewoners in aanleunwoningen."

Verzorgenden
"Daarnaast heb ik wat paaseitjes gekocht voor de verzorgenden en zijn er voor hun ook kaartjes geschreven. Dat gaan we ook nog doen voor de verzorgenden van de andere tehuizen. Overigens vragen we de verzorgingstehuizen dringend om de kaarten 24 uur te laten staan, voordat ze verspreid worden. Dit om het zeker voor het onzekere te nemen. Daarnaast vragen we schrijvers de enveloppen dicht te vouwen en niet te plakken."

De inzameling gaat gewoon verder. "We gaan nu door voor de Oude Pastorie en we willen ook kaartjes met reliëf gaan brengen naar bewoners van Visio. Daarna gaan we kaarten brengen bij de Torenhof in Blaricum. Ook zal deze crisis nog wel even duren, dus daarna kunnen we weer bij alle verzorgingstehuizen langs om een volgend kaartje of knutselwerkje bij bewoners langs te brengen."

Links Marian en rechts Marcel met enkele kaarten voor De Marke - De Meenthoek.

Nog meer kaarten en tekeningen die zijn ingezameld.

Meer berichten