Personeel van Voor Anker neemt op gepaste afstand de koeken in ontvangst van Jan Koelewijn van 't Stoepje.
Personeel van Voor Anker neemt op gepaste afstand de koeken in ontvangst van Jan Koelewijn van 't Stoepje. (Foto: Bob Awick )
corona

Roomboter gevulde hartkoeken voor zorgpersoneel

  Mensen

HUIZEN - Jan Koelewijn van 't Stoepje, de bakkerskraam die zowel in de Oostermeent als in het Oude Dorp op de markt staat, heeft het zorgpersoneel van Voor Anker, De Marke - De Meenthoek en De Bolder vandaag verrast met roomboter gevulde koeken in de vorm van een hart.

"Ik wilde wat voor deze mensen doen", vertelt Jan. "Ik heb zelf een moeder van 82 en mijn hart breekt bij het idee dat die mensen geen bezoek krijgen. Daardoor staan de verzorgenden nu in de frontlinie, het zijn als het ware onze soldaten. Die verdienen wel een lekkernij."

Hart
De roomboterkoeken zijn door 't Stoepje speciaal in de vorm van een hart gebakken voor deze actie. "Ik ben zelfstandig werkzaam met mijn kraam op de markten in Huizen en daarom wilde ik in hier deze koeken uitdelen. Er zitter er vijf in een doosje, dus het zorgpersoneel kan ze eventueel ook nog uitdelen."

Jan verliet de kraam op de markt van de Oostermeent vanmorgen om snel een ronde te kunnen maken langs de verzorgingstehuizen. "We hebben het goed georganiseerd op het werk en zijn ons in de kraam ook heel bewust van het coronavirus. We nemen ook onze maatregelen. We hebben pilonen en spuitkrijt om de klanten op 1,5 meter van ons en elkaar te houden."

Maatregelen
Zaterdag op de markt in het Oude Dorp kreeg hij nog een compliment van wethouder Bert Rebel, omdat het allemaal goed geregeld was rondom zijn kraam. "Mensen houden zich ook goed aan de regels en wachten geduldig. Ze hebben begrip voor de maatregelen. Heel fijn in deze tijd."

"De omzet is wel wat teruggelopen, maar je hoort mij niet klagen. Zoveel zaken hebben het slechter. Bovendien is onze gezondheid veel belangrijker. We moeten hier samen doorheen komen. Met de koeken heb ik een hart onder de riem willen steken van het zorgpersoneel. Het is maar een klein gebaar, maar wel iets dat ik kon doen."

Meer berichten